dijous, 28 d’octubre 2021

L'Ajuntament d'Agramunt aprova les ordenances fiscals per l'any 2022, congelant els impostos i la pressió fiscal a la ciutadania

L'Ajuntament d'Agramunt aprova les ordenances fiscals per l'any 2022, congelant els impostos i la pressió fiscal a la ciutadania

El Ple Municipal en sessió ordinària ha aprovat aquest vespre les ordenances fiscals pel pròxim any 2022 amb 7 vots favorables del grup municipal d'Acord d'Esquerra i 4 vots en contra del grup Junts per Agramunt.

La proposta de l'equip de govern suposa la congelació de les principals taxes i impostos tenint en compte encara la situació de pandèmia. L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, ha afirmat que no es vol que l'administració local sigui una càrrega addicional als problemes que ja està patint la ciutadania durant aquests dos últims anys. Concretament, les taxes més rellevants que s'han congelat són la taxa d'escombraries, l'impost de vehicles i l'IBI. Pel que fa a l'IBI d'urbana i rústica es manté igual que el 2021 tot i que es modifica el redactat de l'ordenança per facilitar l'aplicació del recàrrec del 50 per cent als immobles d'ús residencial titularitat de persones jurídiques que es trobin buits durant més de dos anys. La finalitat, ha indicat Fernández, és "evitar tenir habitatges buits durant un llarg període de temps, com ens trobem amb alguns grans tenedors, i ajudar a incrementar l'oferta d'habitatge a Agramunt".

Una de les taxes que sí que s'incrementarà un 5 per cent són les taxes de la Residència Geriàtrica Mas Vell. Aquest augment es proposa per poder equiparar els preus de la residència als preus públics fixats per la Generalitat.

La resta de modificacions que incorporen les ordenances fiscals per a l'any 2022, responen a adequacions concretes per ajustar-se a la realitat dels serveis municipals o a les necessitats de la ciutadania, i es modifiquen taxes sense repercussió en la recaptació. En les ordenances que s'apujaran s'aplicarà l'augment de l'IPC.

Per part del grup de Junts per Agramunt han fet un comunicat per tal d'exposar la seva postura en relació a l'aprovació de les ordenances fiscals. Des del grup s'indica que en cap moment estan en contra de la congelació d'algunes taxes, sinó que el vot en contra es deu al fet que estan en "total desacord amb la política econòmica de l'actual equip de govern". Des del grup indiquen que no veuen una "línia econòmica clara i definida". Per altra part, també afirmen que l'argumentació que es fa servir ara per aprovar la congelació de les taxes és la que el grup de Junts per Agramunt va defensar l'any passat en plena pandèmia".

Foto: Sessió plenària en el moment de l'aprovació de les ordenances fiscals de l'any 2022.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 7°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 8°C
  DC.
 • 7°C
  DJ.
 • 9°C
  DV.

En directe

Els Informatius