dimecres, 3 novembre 2021

L'Espai Guinovart d'Agramunt acull l'exposició Josep Vallès, entre l'alquímia i l'art

L'Espai Guinovart d'Agramunt acull l'exposició Josep Vallès, entre l'alquímia i l'art

L'exposició Josep Vallès, entre l'alquímia i l'art s'ha instal·lat a Agramunt, a l'Espai Guinovart, procedent d'una itinerància que es va iniciar a la Fundació Valvi de Girona i ha seguit a la Sala d'Exposicions Ca l'Anita de l'Ajuntament de Roses i a la Sala d'Exposicions de l'Escorxador del Museu de l'Empordà a Figueres. A l'exposició, comissariada per la historiadora de l'art i Doctora en Humanitats Mariona Seguranyes, es ressegueix la trajectòria de Josep Vallès Rovira (Bellpuig, 1931- Agullana, 2020), amb les obres dels amics artistes que pertanyen a la seva col·lecció acompanyades de cites d'articles que els hi va dedicar: "Pep Vallès va travar amistat amb molt bona part d'artistes catalans d'aquests anys 60 i 70 i, en concret, el que podrem veure en aquest Petit Espai de l'Espai Guinovart és obres de l'Amèlia Riera, Joan Hernández Pijuan, Antoni Tàpies, Elena Paredes, Josep Puig Manera, Bartomeu Massot, Evarist Vallès i del mateix Josep Guinovart".

També s'exposa una selecció de la seva col·lecció de tapes de vàter artístiques, batejades per Camilo José Cela com Opercula Latrinae: "També tenim un petit espai dedicat a l'Opercula Latrinae", que és una col·lecció de tapes de wàter artístiques que van ser batejades per Camilo José Cela. És una col·lecció personal de Pep Vallès, que convidada als seus amics artistes a interpretar aquest objecte, en la línia del Ready-Made de Marcel Duchamp".

A l'exposició també es pot veure l'entrevista inèdita que van mantenir el crític d'art Josep Vallès Rovira i el filòsof Arnau Puig el 31 de maig de 2018, que esdevé un document de gran vàlua, enregistrada en motiu de l'elaboració de la publicació, on els dos pensadors desglossen la trajectòria de combat artístic de la seva generació. 

Aquesta exposició va acompanyada del volum homònim, editat per l'Institut d'Estudis Empordanesos, en què s'ha estat treballant al llarg de dos anys, amb textos de Josep Playà, Arnau Puig, Oriol Pi de Cabanyes, Teresa Costa Gramunt, Domènec Moli, José Corredor-Matheos, Mariona Seguranyes i el mateix Josep Vallès, amb un pròleg a cura de Glòria Bosch.

Aquesta exposició ha estat produïda per l'Institut d'Estudis Empordanesos, amb la col·laboració de la Fundació Valvi, i romandrà oberta entre el 31 d'octubre del 2021 i el 13 de febrer de 2022. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 0km/h C

 • 10°C
  DC
 • 12°C
  DJ
 • 12°C
  DV
 • 14°C
  DS
 • 11°C
  DG

En directe

Els Informatius