divendres, 12 de novembre 2021

Arranquen els tallers sobre violències masclistes a alumnes de 4rt d'ESO

Arranquen els tallers sobre violències masclistes a alumnes de 4rt d'ESO

El Consell Comarcal de l'Urgell ha iniciat, aquest mes novembre, els tallers per a treballar les violències masclistes per a l'alumnat de 4rt d'ESO dels centres educatius de l'Urgell. Es tracta de 20 tallers que es duran a terme durant el curs 2021-2022 i dels quals en podran gaudir prop de 420 persones.

Es tracta d'una iniciativa inclosa dins del XXI Programa Comarcal de Suport a l'Educació, organitzada per l'Àrea d'Educació del  Consell Comarcal de l'Urgell, el Servei Educatiu de l'Urgell i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l'Urgell, SIAD.

L'objectiu dels tallers és sensibilitzar els joves sobre les violències masclistes i les conductes inadequades treballant de manera directa, els valors d'igualtat, llibertat i de no violència, aconseguint així construir una identitat individual i no sexista.

A través d'uns vídeos sobre micromasclismes i violències masclistes la psicòloga del SIAD, Neus Planell, els fa reflexionar sobre les situacions masclistes quotidianes que es donen en el dia a dia i repensar així, els comportaments que suposen una desigualtat de gènere o una conducta sexista. Els participants poden descobrir com actuar en cas de patir o veure una situació masclista i conèixer, els recursos existents per poder fer front a aquestes violències.

L'alumnat que ho desitgi, també disposarà d'un servei de consulta i assessorament més individualitzat i personalitzat amb la psicòloga, per tal de resoldre les pors o angoixes que tenen, sobre les violències masclistes.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 85%
humitat: 95%
vent: 30km/h E

 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 12°C
  DG.

En directe

Els Informatius