divendres, 19 novembre 2021

Presenten un total de 76 al·legacions al POUM d'Agramunt

Presenten un total de 76 al·legacions al POUM d'Agramunt

El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d'Agramunt ha rebut un total de 76 al·legacions des que es va fer la seva aprovació inicial, al passat mes d'agost, fins aquest dimecres, quan s'acabava el període per a presentar aquestes qüestions. Segons s'informa des del consistori, les al·legacions han sigut molt variades i procedents de diferents persones i empreses. Del conjunt d'al·legacions en destaca un total de 18 presentades pel sindicat Unió de Pagesos. Des del sindicat, el responsable de sectors ramaders a la comissió permanent nacional del sindicat, Jordi Armengol Prat, s'exposa que el principal problema és el fet que l'Ajuntament fixa unes distàncies en relació al casc urbà que entren en contradicció amb les distàncies ja fixades en altres normatives: "El problema radica en la norma que diu que s'ha de tancar les granges que hi ha a menys d'un radi concret del casc urbà. La normativa aquesta també està regulada tant pel decret d'ordenació ramadera com per diferents decrets que regulen les activitats ramaderes a Catalunya".

En aquest sentit, el sindicat denuncia que el document inicial presentat pel govern agramuntí preveu el trasllat o tancament de granges que estan legalment establertes i que no comporten cap risc de bioseguretat. El sindicat alerta del malestar d'aquesta mesura entre la pagesia afectada, descontentament que ja va traslladar, a mitjans d'octubre, en una reunió amb l'Ajuntament on se li va demanar el seu posicionament i la retirada d'aquest apartat per no posar en risc el futur d'una part de la ramaderia del municipi.

Entre altres esmenes presentades,  Unió de Pagesos ha recordat que el POUM a dia d'avui ja ha d'incorporar obligatòriament un anàlisis equivalent a l'anàlisi d'afectacions agràries, on s'avaluïn les afectacions sobre l'espai agrari tal i com es recull a la Llei 3/2019, dels espais agraris de qualsevol construcció pròpia d'una activitat d'explotació de recursos naturals que s'ubiqui a l'espai agrari. A més, el sindicat recorda que amb l'aprovació del recent Decret 24/2021, d'acceleració del desplegament de les energies renovables es va derogar l'apartat 2 de la disposició final tercera de la Llei 3/2019 dels espais agraris on condicionava l'obligació de l'anàlisi d'afectacions agràries, fins l'aprovació definitiva del Pla territorial sectorial agrari.

Per la seva part, l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, recorda que la normativa actual que regula la distància a la que s'han d'ubicar les granges, té 20 anys d'antiguitat i que després d'una reunió inicial, es va informar als ramaders de la nova normativa i es van recollir les aportacions que es van poder incorporar al redactat: "Vam recollir les seves demanes i algunes d'elles sí que les vam poder contemplar en aquesta nova normativa. Per tant, nosaltres partim de que en aquesta presentació inicial del POUM som més permissius que la normativa que tenim actualment vigent a Agramunt".

Fernández assegura que la normativa presentada al nou POUM ja és més permissiva, en relació a les distàncies, que la que hi havia a l'anterior POUM, que encara està vigent. És per això que amb la proposta de normativa del nou POUM, indica Fernández, es "dona vida" al sector ramader, sobretot als nuclis del municipi, on la població es dedica en la seva majoria a aquest sector.

Ara, un cop tancat el període d'al·legacions, s'estudiaran per tal de saber si al final s'incorporen al nou redactat.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

molt ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

 • 12°C
  DC
 • 11°C
  DJ
 • 10°C
  DV
 • 8°C
  DS
 • 7°C
  DG

En directe

Els Informatius