dimecres, 24 novembre 2021

L'Urgell vol conscienciar sobre la necessitat de reciclar a peu de carrer

L'Urgell vol conscienciar sobre la necessitat de reciclar a peu de carrer

El Consell Comarcal de l'Urgell inicia avui una campanya de comunicació i educació ambiental pensada per arribar a tots els municipis de la comarca i que té com a objectiu contribuir a augmentar els percentatges de recollida selectiva comarcals per tal d'assolir els objectius establerts per la normativa europea. Aquesta campanya durarà tot un mes i ha estat dissenyada per l'empresa Ecostudi. El tècnic que ha dirigit aquesta campanya, Xavier Aguilar, indica que es vol arribar directament a la ciutadania: "És una campanya que intenta arribar a la ciutadania des de molts punts de vista. Està previst fer xerrades i posar punts informatius a tots els municipis. També està previst donar informació a peu de contenidor, on hi haurà educadors ambientals que podran informar i assessorar a la ciutadania que utilitza els contenidors".

També es vol conèixer la realitat dels grans generadors i es vol arribar als escolars: "D'altra banda, també està previst visitar totes les activitats comercials de la comarca per saber quins residus generes, quines fraccions reciclen, quin volum i quin percentatge fan de cadascuna, una informació que ens ajudarà amb el dimensionat dels contenidors i també està previst fer tallers a les escoles".

Actualment, la comarca de l'Urgell presenta uns valors de recollida selectiva del 43 per cent mentre que la legislació vigent establia com a objectiu per a l'any 2020 un percentatge de recollida selectiva del 50 per cent. A més a més, les metes marcades per als pròxims anys inclouen assolir el 55 per cent de recollida selectiva l'any 2025 i el 60 per cent l'any 2030. 

Així doncs, es posa de manifest la necessitat de millorar la recollida selectiva de la comarca per tal de complir amb els objectius establerts. 

En aquest sentit, aquesta campanya ha de servir per conscienciar a la ciutadania de la problemàtica actual de la gestió dels residus, les seves conseqüències econòmiques i ambientals i la necessitat d'arribar al percentatge mínim de recollida selectiva esmentat.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

10°C


prob. precipitació: 100%
humitat: 90%
vent: 5km/h NE

 • 13°C
  DV
 • 10°C
  DS
 • 6°C
  DG
 • 7°C
  DL
 • 10°C
  DT

En directe

Els Informatius