dijous, 25 novembre 2021

Creixen les víctimes de violència de gènere a nivell comarcal

Creixen les víctimes de violència de gènere a nivell comarcal

Agramunt ha celebrat avui el 25-N, Dia Internacional contra la violència envers  les dones, amb diferents actes de sensibilització. Per una part, avui al migdia, s'ha llegit el manifest unitari del 25 de novembre en un acte organitzat per l'Ajuntament d'Agramunt. 

Per altra part, també a les escoles s'ha commemorat aquesta data amb la sensibilització dels alumnes. Per una part, els alumnes de cicle superior del Col·legi Mare de Déu dels Socós han treballat la violència de gènere a través de diferents activitats, tal i com explica el director de l'escola, Josep Maria Porté: "Des de l'escola ens hem afegit a la campanya treballant la violència de gènere amb els nostres alumnes a través de la visualització de curtmetratges, assembles i fent una síntesis final elaborant unes pancartes amb els alumnes de cicle superior. També s'ha fet un treball amb altres cicles, amb el seu nivell, per treballar sobre què és el maltractament i el companyerisme".

A nivell comarcal, destacar que el Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l'Urgell (SIAD) del Consell Comarcal de l'Urgell, continua prestant el servei d'orientació a les dones de la comarca que ho necessitin. És un servei gratuït i confidencial d'assessorament legal i psicològic per resoldre dubtes sobre separacions, divorcis, custòdia dels fills, pensions alimentàries i de violència de gènere, entre altres.

Des de principi d'any fins avui, el  SIAD ha atès a 59 dones que s'han derivat a la psicòloga o a l'advocada del servei. D'aquestes dones, 41 han estat víctimes de violència de gènere: física o psicològica, així com agressions sexuals o assetjaments laborals. 

Cal tenir en compte que en tot l'any 2020, el SIAD de l'Urgell va atendre a 44 dones, de les quals 20 eren víctimes de violència de gènere. Per tant, es veu clarament, que han augmentat les dones ateses pel servei, i que s'han duplicat les dones ateses per violència masclista, tenint en compte que encara no s'ha acabat l'any. 

Des del SIAD s'organitzen durant  tot l'any diverses actuacions per tal de visibilitzar i conscienciar sobre les violències masclistes i els micromasclismes, i també per fomentar l'empoderament de la dona i la igualtat de gènere entre la població. També es dona suport a les entitats  de dones, associacions i ajuntaments de la comarca. 

Aquestes actuacions tenen el suport econòmic de l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, el Fons per al Pacte d'Estat del Ministeri d'Igualtat i la Diputació de Lleida. 

Durant el mes de desembre es duran a terme altres accions per tal d'ajudar a les dones usuàries del SIAD a superar les situacions viscudes de violències masclistes, mitjançant sessions grupals a càrrec de la psicòloga del SIAD.  

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

1°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 14°C
  DL
 • 13°C
  DT
 • 11°C
  DC
 • 11°C
  DJ
 • 16°C
  DV

En directe

Els Informatius