divendres, 26 de novembre 2021

El Dia del Mestre i la Mestra aborda el paper dels educadors socials a les escoles

El Dia del Mestre i la Mestra aborda el paper dels educadors socials a les escoles

El Grup d'Ensenyants Urgell-Segarra celebra avui el Dia del Mestre i de la Mestra amb un acte que comptarà amb una conferència de l'educador social i periodista Albert Font-Tarrés. L'objectiu, indica Font-Tarrés, és tractar el fet educatiu amb una mirada comunitària, la necessària coordinació entre diferents agents educatius i la recent incorporació d'educadores i educadors socials en centres escolars: "La idea és que l'escola sigui un equipament educatiu, amb una mirada molt més àmplia, amb professionals diferents i que treballin en xarxa i en coordinació".

La cita, que tindrà lloc a la Biblioteca Pública de Tàrrega, també servirà per lliurar un record als docents de l'Urgell i la Segarra que s'han jubilat aquest any. La cloenda, amb una actuació musical, anirà a càrrec de Jordi Guixé, director de l'Escola Municipal de Música d'Agramunt.

Albert Font-Tarrés és educador social i periodista, dues professions que ha anat combinant. Actualment és president de la junta delegada a Lleida del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, del qual també n'és vocal de la junta de govern. També és membre de la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans; forma part de la Plataforma per a l'Educació Mediàtica del Consell de l'Audiovisual de Catalunya i del grup coordinador de la Xarxa Territorial de l'Aliança Educació 360 de les Terres de Lleida. A més, també participa en el grup de treball d'Educació per a l'elaboració de l'Agenda Rural de Catalunya. També ha estat implicat activament en associacions de famílies d'alumnes, entre el 2017 i el 2019 va ser vocal territorial de la demarcació de Lleida de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC), a més d'altres moviments i iniciatives per a la millora educativa.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h NE

 • 7°C
  DS.
 • 6°C
  DG.
 • 6°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 9°C
  DC.

En directe

Els Informatius