dimecres, 1 desembre 2021

L'Agramuntina Magalí Ortíz Martín publica la reedició del receptari més famós del segle d'Or espanyol

L'Agramuntina Magalí Ortíz Martín publica la reedició del receptari més famós del segle d'Or espanyol

El receptari més famós del Segle d'Or espanyol, ‘Arte de cocina i escrita', escrit per Francisco Martínez Montiño el 1611, ha sigut reeditat i adaptat en una publicació presentada recentment per l'agramuntina Magalí Ortíz Martín, graduada en Història i Periodisme per la UN i experta en Història de la Gastronomia, i pel catedràtic d'Història Moderna i membre del GRISO (Grupo de Investigación Siglo de Oro de la Facultad de Filosofía y Letras de la Universidad de Navarra), Jesús M. Usunáriz.

En aquesta reedició, indica Ortíz, es pot descobrir les 500 receptes recopilades per Martínez Montiño, qui fou el cuiner del rei Felip III. Amb la informació de les receptes es pot descobrir quins aliments menjaven, com els cuinaven i com s'alimentaven. Al mateix temps, la publicació també conté un tractat sobre la gastronomia del moment: " A part de les 500 receptes, el cuinar escriu uns tractats inicials on parla de molts més aspectes relacionats amb el món de la gastronomia, com per exemple, com ha de ser l'organització de la cuina; com ha de ser la neteja; com servir els banquets; com seleccionar els millors productes, etc. Ens ofereix una visió panoràmica del món de la gastronomia del s. XVII, a part de les receptes".

Aquesta nova edició es pot descarregar, de forma gratuïta, al següent enllaç.



 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

  • 6°C
    DV
  • 5°C
    DS
  • 7°C
    DG
  • 11°C
    DL
  • 10°C
    DT

En directe

Els Informatius