dimecres, 1 de desembre 2021

Descobreixen un document únic d'Agramunt del S. XVII

Descobreixen un document únic d'Agramunt del S. XVII

El Museu Arxiu de Mataró ha descobert, després d'una revisió del seu fons patrimonial, un document del s. XVII que fa referència a Agramunt i del qual se'n desconeixia la seva existència. Des del Museu Arxiu de Mataró, el seu director, Nicolau Guanyabens i Calvet, han contactat amb l'Ajuntament d'Agramunt per informar sobre la seva existència i informar que es tracta d'un document que porta per títol ‘Confirmatio de tots los Privilegis de la Vila de Agramunt esent Sindich y Paer en Cap Rafel Caminet als 17 de 7bre de 1648'. 

Segons les primeres impressions, es tracta d'una còpia dels privilegis tot i que hauran de ser els entesos els que ens lliurin més informació al respecte.

Des de l'Ajuntament es vol agrair públicament aquest gest, en tant que és molt important la cura, salvaguarda i l'estudi del passat de la vila. A més, tenint en compte que l'Arxiu Municipal va quedar desmembrat després que se l'enduguessin amb la intenció de protegir-lo durant la guerra. Ara s'ha procedit a la digitalització del document per tal de facilitar la seva consulta i també s'ha contactat amb professionals per tal que verifiquin el seu estat de conservació i si cal fer algun tipus de tractament al document.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

4°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

 • 10°C
  DT.
 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.

En directe

Els Informatius