dijous, 9 desembre 2021

La Fundació Guinovart denuncia la comunitat de veïns que ha repintat un mural de l'artista

La Fundació Guinovart denuncia la comunitat de veïns que ha repintat un mural de l'artista

La Fundació Espai Guinovart ha denunciat a la comunitat de veïns del número 11 del carrer Johann Sebastian Bach del barri de Sant Gervasi de Barcelona per haver fet malbé el mural que l'artista Josep Guinovart va pintar el 1958 i que formava part del conjunt escultòric ‘La Sardana', ubicada dins d'aquesta propietat però a l'exterior de l'edifici. Cal recordar que el passat mes de març, arran d'unes obres de reforma a l'edifici, es va pintar el mural, fent-lo desaparèixer. Després de les queixes de la fundació, la comunitat ha tornat a pintar el mural tot i que s'ha fet, indica la filla de l'artista i presidenta de la Fundació, Maria Guinovart, sense respectat ni l'obra ni la tècnica de l'artista: "La comunitat de veïns va decidir contractar una empresa que ha fet un nyap espantós que ja no és un Guinovart. En cap moment han trucat a la Fundació, per veure com treballava en Guino i, a més a més, s'han inventat l'obra. Nosaltres reivindiquem que això ja no és un Guinovart".

És per tot això que la Fundació ha denunciat els fets, reclamant danys morals i exigint que es faci desaparèixer la pintura nova. A part, des de la Fundació també demanen que s'estableixi algun mecanisme de protecció per aquestes obres: "Són obres que estan en terra de ningú perquè no són dins d'una casa però tampoc estan protegides com un bé nacional".

De moment, la unitat central de patrimoni històric dels Mossos ha obert una investigació per determinar si els fets són constitutius de delicte.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

-2°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 5km/h NE

 • 5°C
  DS
 • 9°C
  DG
 • 11°C
  DL
 • 11°C
  DT
 • 10°C
  DC

En directe

Els Informatius