divendres, 17 desembre 2021

Govern, ajuntaments i consells comarcals s'oposen a la nova línia MAT que preveu passar per l'Urgell

Govern, ajuntaments i consells comarcals s'oposen a la nova línia MAT que preveu passar per l'Urgell

El Govern de la Generalitat i els municipis i consells afectats pel traçat de la línia de molt alta tensió (MAT) que l'empresa Forestalia preveu fer transcórrer per  21 municipis de les comarques del Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell i l'Urgell presentaran al·legacions per mostrar la seva oposició al projecte, que preveu donar sortida a l'energia generada a dos parcs fotovoltaics ubicats als termes de Fraga i Torrent de Cinca. Els municipis sol·licitaran una pròrroga del termini de presentació d'al·legacions envers la línia a fi de tenir més temps per a preparar-les. 

El nou projecte de Forestalia (PFot-631 AC) comprèn els parcs fotovoltaics Avior i Atria, de 43,56 MWh cadascun, entre Fraga i Torrent de Cinca, i les seves infraestructures d'evacuació a la mateixa província d'Osca i a les demarcacions de Lleida i Tarragona. 

El delegat del Govern, Bernat Solé, indica que la nova línia tindrà una gran afectació al territori: "La nova línia d'Alta Tensió té una afectació important al territori per la presència de línies d'alta tensió amb torres de molta dimensió que afecten a espais protegits i a les línies visuals".

A més, Solé afegeix que el territori ha de poder participar d'aquests projectes: "Tenint en compte la preservació del territori, és evident que si volem una transformació energètica hem de donar espais a aquests projectes solars i eòlics. Però el que no podem pretendre és que el territori només vegi passar els quilowatts-hora i no sigui partícip d'aquests projectes energètics".

En el cas de la comarca de l'Urgell, la línia afecta els municipis de Maldà, Sant Martí de Riucorb i Nalec. Des de Ciutadilla sortiria una altra línia cap a la subestació de Vallbona de les Monges i, finalment, des d'aquest punt, en sortiria una altra amb final a la subestació de Red Eléctrica Española de l'Espluga de Francolí. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

 • 6°C
  DV
 • 5°C
  DS
 • 7°C
  DG
 • 11°C
  DL
 • 10°C
  DT

En directe

Els Informatius