dilluns, 20 desembre 2021

Agramunt aprova uns pressupostos centrats en l'adequació del municipi i la millora dels subministraments bàsics

Agramunt aprova uns pressupostos centrats en l'adequació del municipi i la millora dels subministraments bàsics

El Ple de l'Ajuntament d'Agramunt va aprovar, el passat dijous, el pressupost per al 2022. La proposta de pressupost de l'equip de govern puja a 5.783.864 euros, una xifra lleugerament superior a la d'aquest any. 

Entre els principals objectius que persegueix aquest pressupost hi ha la recuperació i l'adequació del municipi, amb inversions que estan enfocades en l'arranjament de carrers i la millora i actualització de subministraments bàsics.  La principal inversió prevista és la continuïtat de l'adequació dels carrers del casc antic, en aquest cas la Raval de Sant Francesc amb un pressupost de 240.000 euros. També s'inclou la remodelació de la zona de la plaça 11 de setembre.

Una altra aposta del consistori, inclosa en el pressupost, és posar en valor el patrimoni històric del municipi, per això està prevista una intervenció arqueològica al carrer Sabateria per conservar les cobertes més antigues de la vila. 

Pel que fa als pobles del municipi, s'ha previst inversions per arranjar la plaça i un carrer de Mafet i l'arranjament de varis carrers a Montclar, amb una inversió total 130.000 euros.

Per dur a terme aquestes inversions, l'ajuntament a més del pressupost municipal comptarà amb subvencions importants de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Lleida i del programa PUOSC.

El pressupost es va aprovar amb els vots favorables dels nou regidors d'Acord d'Esquerra i els vots en contra dels quatre regidors de Junts per Agramunt, que van exposar als ple diferents preguntes a l'equip de govern.

A la sessió plenària també es va aprovar, amb els vots favorables dels regidors d'Acord d'Esquerra i les abstencions dels regidors de Junts per Agramunt, el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de l'Urgell i l'Ajuntament d'Agramunt per al servei de borsa rural d'habitatge i borsa de mediació per al lloguer social de la comarca de l'Urgell. El conveni s'ha signat per poder gaudir dels serveis que ofereix el Consell Comarcal a través de la seva Oficina d'Habitatge, per poder donar continuïtat a la implementació de les polítiques d'habitatge a Agramunt. 

El ple també va aprovar per unanimitat el nou Pla de Joventut (2021-2025) que està adreçat al jovent agramuntí d'entre 12 i 35 anys. El Pla Local de Joventut és un document estratègic de referència a l'hora de plantejar i desenvolupar les polítiques de Joventut del municipi durant aquest quadrienni. El Pla recull les línies estratègiques, els projectes i actuacions concretes que donaran forma i coherència a l'actuació del Programa de Joventut de l'Ajuntament de d'Agramunt. 

Al ple també es va aprovar la ‘Moció de suport al model d'escola i a la llengua catalana' presentada per Acord d'Esquerra i aprovada per tots els grups municipals. 

Al torn de rèpliques i preguntes, el grup de Junts per Agramunt va preguntar a l'equip de govern sobre l'avaria del sistema de calefacció de l'Espai Cívic, que va ser resposta per la regidora Amanda Cardona, qui va informar que es preveu que aquesta setmana estigui solucionat.

Finalment, la regidora de Junts per Agramunt, Elisabet Vicens, va demanar una explicació de les dades de costos i ingressos del servei ofert durant el mes d'agost a la Llar d'Infants l'Era d'Agramunt, un servei sobre el que va apuntar que era necessari però sobre el que va lamentar que s'hagi aplicat la taxa "de forma precipitada", sent una taxa "de nul·la aplicació".

La regidora d'Educació, Judit Serra, va informar que la resposta de les 9 famílies usuàries ha sigut molt positiva. L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, va defensar que la taxa està correctament aplicada, ja que és la taxa que ja està aprovada pel ple sobre aquest servei, i que el servei està correctament planificat.

Foto: Moment de la votació de l'aprovació inicial del pressupost general de la corporació 2022.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

molt ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

 • 12°C
  DC
 • 11°C
  DJ
 • 10°C
  DV
 • 8°C
  DS
 • 7°C
  DG

En directe

Els Informatius