dimarts, 11 gener 2022

Dol del sector cultural per la mort de l'artista Nomar Guixé

Dol del sector cultural per la mort de l'artista Nomar Guixé

Dol al sector cultural després de la mort, als 51 anys, de Nomar Guixé, nom artístic de Ramon Guixé, artista multidisciplinari de Puigverd d'Agramunt. Guixé treballava l'escultura, la pintura, el gravat, la ceràmica i també creava performances. De difícil classificació, Guixé defugia de l'academicisme i es caracteritzava per la seva llibertat i rebel·lia creatives, amb creacions abstractes, metafòriques, poètiques i d'estil surrealista. 

Les nombroses mostres de condol s'han manifestat des de diferents àmbits de la vida cultural i associativa de l'Urgell i la Segarra, on desenvolupava les seves obres, participava en nombroses exposicions i també col·laborava en projectes artístics i culturals. Nomar Guixé tenia el taller a Puigverd d'Agramunt.

Al municipi d'Agramunt, per exemple, va ser un dels impulsors de la recuperació dels safareigs i un dels tres autors, juntament amb Serafina Balasch i Montse Guerrero, de l'escultura ‘Les Tres Agulles' que hi ha actualment en aquest emplaçament. Nomar Guixé també va col·laborar amb diferents accions creatives, com el curs Art i Territori; o l'aniversari de la Fundació Espai Guinovart al 2003 i al 2019.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

9°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DT
 • 25°C
  DC
 • 23°C
  DJ
 • 21°C
  DV
 • 27°C
  DS

En directe

Els Informatius