dijous, 13 gener 2022

L'Urgell prioritza les polítiques de serveis socials, habitatge i transició energètica pel 2022

L'Urgell prioritza les polítiques de serveis socials, habitatge i transició energètica pel 2022

El Consell Comarcal de l'Urgell donarà continuïtat, durant el 2022, a les polítiques de serveis socials, d'habitatge i de foment de la transició energètica amb uns pressupostos que ascendeixen a 6.270.136,34 euros.

El pressupost preveu un increment 200.000 euros per a polítiques socials, que es desglossa amb un increment de 70.000 euros per al Servei d'Atenció Domiciliària Social, de 50.000 euros per al transport escolar obligatori i 80.000 euros per als ajuts socials de menjador. 

Els comptes per aquest nou any preveuen una inversió per a la construcció del nou edifici annex del Consell Comarcal, ubicat a la plaça de les Nacions sense Estat, que permetrà esponjar els serveis que actualment es presten a la seu de l'entitat comarcal. Es preveu una partida de 395.000 euros per a la construcció del nou edifici amb subvencions externes del PUOSC i del Fons de Cooperació Extraordinari, a banda de romanents de l'entitat comarcal. 

En l'àmbit de la transició energètica, s'invertiran 18.000 euros en la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la seu de l'edifici, que permetran reduir el consum elèctric en un 30 per cent.

Pel que fa a la consolidació de la plantilla, s'augmentarà en dos tècnics d'habitatge per tal de continuar les polítiques iniciades en matèria d'habitatge durant aquesta legislatura.

Així mateix, el plenari també ha donat llum verda al Pla d'Igualtat d'Oportunitats del Consell, el Pla Comarcal de Reactivació Econòmica i de Joventut de l'Urgell. 

Igualment  s'ha aprovat el conveni entre l'Oficina de l'Habitatge de Catalunya i l'ens comarcal que permetrà, entre altres, gestionar el programa de mediació per al lloguer social i els ajuts en matèria  de rehabilitació dels fons Next Generation i el de l'Agència de Consum per coordinar la delegació de competències que s'executen des de l'ens comarcal.

Al ple també va prendre possessió del càrrec de

conseller comarcal, Josep Batlle i Martorell, en substitució de Jaume Pané

Roig.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

9°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DT
 • 25°C
  DC
 • 23°C
  DJ
 • 21°C
  DV
 • 27°C
  DS

En directe

Els Informatius