dilluns, 31 de gener 2022

Impulsen un programa que promou l'autonomia i l'empoderament de les persones amb diagnòstic en salut mental

Impulsen un programa que promou l'autonomia i l'empoderament de les persones amb diagnòstic en salut mental

La Coordinadora d'Entitats de Salut Mental i Addiccions de les Terres de Lleida ha presentat recentment el projecte ‘Suport a l'autonomia per a persones amb problemàtica de salut mental que conviuen amb el familiar', que vol promoure l'autonomia, la qualitat de vida i l'empoderament de les persones amb diagnòstic en salut mental. La seva tècnica, Marta Burgell, indica que el fet que moltes vegades, el cuidador d'una persona amb diagnòstic de salut mental sigui un familiar, provoca que les relacions puguin trencar-se: "Moltes vegades, quan entren al programa, trobem que estan desgastades, que poden arribar a ser conflictives perquè el familiar sent que és el seu principal cuidador i hi pot haver relacions que estiguin a punt d'arribar a un punt de ruptura".

És per això, afegeix, que amb el programa es treballa sobre la persona amb diagnòstic però també sobre aquestes relacions: "L'equip professional que intervé directament el que fa és treballar amb la persona per assolir tots aquests graus d'autonomia i de benestar però també ho fa amb l'entorn familiar i amb la comunitat per tal de reajustar quin són els rols de cada ú en la família, quines són les responsabilitats, com trencar en situacions de sobreprotecció, etc".

Fa tres anys que aquest programa està en funcionament. La prova pilot es va iniciar l'any 2019 amb un total de 8 places per a tota la província de Lleida amb perspectiva en l'àmbit rural. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h NE

 • 7°C
  DS.
 • 6°C
  DG.
 • 6°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 9°C
  DC.

En directe

Els Informatius