dijous, 3 de febrer 2022

L'AFANOC edita la guia 'Tenir un o una alumna amb càncer' per a mestres i docents

L'AFANOC edita la guia 'Tenir un o una alumna amb càncer' per a mestres i docents

L'Associació de Nens amb Càncer de Catalunya (AFANOC) ha editat la guia ‘Tenir un o una alumna amb càncer', un manual destinat a mestres i centres educatius amb un infant o adolescent diagnosticat amb aquesta malaltia. La iniciativa, indica la coordinadora de l'AFANOC a Lleida, Victòria Cano, sorgeix de la necessitat d'establir una nova relació amb el centre educatiu quan l'infant o l'adolescent inicia el procés de càncer: "Una guia que fos un suport pràctic pels docents per a que, quan tinguin un alumne amb càncer a l'aula, puguin afrontar-ho des de la calma i el realisme i per donar una resposta el més adequada possible a les circumstàncies".

La guia té la intenció de ser un suport pràctic per als equips docents, on trobin pautes i orientacions que puguin ser útils per afrontar el repte que suposa aquesta situació. El projecte ha comptat amb la participació de l'associació de mestres ‘Rosa Sensat' i té el suport del Consorci d'Educació, el departament d'Educació de la Generalitat i el Pla director d'Oncologia. La guia és gratuïta i es pot descarregar al web de l'AFANOC. A més, des de l'AFANOC LLEIDA també s'han començat a repartir exemplars físics entre les escoles. 

Aquesta nova iniciativa se suma a les xerrades de sensibilització i els assessoraments als claustres de professors que l'AFANOC LLEIDA fa anys que du a terme per garantir el dret a l'educació dels alumnes amb alguna malaltia greu com és el càncer infantil.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h NE

 • 7°C
  DS.
 • 6°C
  DG.
 • 6°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 9°C
  DC.

En directe

Els Informatius