divendres, 25 de febrer 2022

Teatredetics recupera la venta de Lo Cagarro per Carnaval

Teatredetics recupera la venta de Lo Cagarro per Carnaval

La Companyia Teatredetics vendrà, per 22è any consecutiu, Lo Cagarro, un postre preparat per diferents torronaires i pastisseries de la vila d'Agramunt i que, un any més, es presenta en quatre varietats diferents, com són la varietat de xocolata a la pedra (Torrons Roig), la de merengue (Pastisseria Ramon), briox (Forn Camats) i torró d'ametlla (Torrons Fèlix). 

Una de les components de Teatredetics, Ester Corbella, indica que aquest any és l'any de la recuperació d'aquesta tradició: "Definiria aquest cagarro com de recuperació. Volem tornar a que les postres de les taules de Carnaval hi hagi un cagarro. Hem apostat per aquí i segurament l'any que ve intentarem fer un altre repte nou i anar una mica més enllà. Aquest any, la recuperació ja és tot un èxit".

En total s'han preparat unes 300 unitats d'aquest postre que va néixer, fa més de 20 anys, amb la voluntat de ser una crítica i una sàtira a la societat del moment que anava lligada a les tradicions i al mon torronaire i pastisser d'Agramunt. A més, aquesta iniciativa beu d'altres tradicions com fer cagar el tió, el caganer o els pets de monja: "És un pastisset, en forma de cagarro i que ja és una tradició a Agramunt. Arriba amb un esperit crític i també crec que se li dona un nivell de qualitat al producte molt destacat".

La venta de Cagarros tindrà lloc durant el dissabte al matí en dos punts de venta, ubicats a la Plaça de l'Església i al Carrer Sió. El preu de venta de cada unitat és de 2 euros.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h NE

 • 7°C
  DS.
 • 6°C
  DG.
 • 6°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 9°C
  DC.

En directe

Els Informatius