dilluns, 21 març 2022

Dos obres de Guinovart, al projecte 'Museus i Liceu: una història compartida'

Dos obres de Guinovart, al projecte 'Museus i Liceu: una història compartida'

El Gran Teatre del Liceu celebra l'efemèride de la seva fundació, el 4 d'abril del 1847, amb un seguit d'activitats participatives arreu del territori, amb l'objectiu de compartir tots els anys d'història del Teatre amb aquelles persones i entitats que, d'alguna manera, han contribuït a construir-la. 

La primera acció destacada en els actes commemoratius és ‘Museus i Liceu: una història compartida', un projecte en xarxa entre els museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d'exposicions de Catalunya i el Liceu. En aquest projecte hi participa la Fundació Privada Espai Guinovart amb dues obres. La presidenta de la fundació, Maria Guinovart, indica quines són: "Una obra que porta el nom d'òpera ‘Tannhäuser', que és un Wagner; i una ‘Aida' de Verdi. Hem triat aquestes perquè són molt Guinovart. En les dues, en el fons, en Guino va utilitzar les partitures d'aquestes òperes per fer el fons pictòric".

En total són 119 centres culturals de Catalunya (museus, arxius i biblioteques, col·leccions i centres d'exposicions) que s'han sumat a la iniciativa, distribuïts en 77 centres participants a la província de Barcelona, 25 a la de Girona, 7 a Lleida i 10 a Tarragona.

Al voltant de 145 obres composen aquesta eclèctica mostra, des de pintures, a imatges, documents, escultures, instruments, objectes personals de personalitats vinculades al Liceu, entre d'altres. En el cas dels dos Guinovart, es podran veure exposats a l'Espai Guinovart d'Agramunt.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 10km/h NE

 • 28°C
  DG
 • 28°C
  DL
 • 27°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 27°C
  DJ

En directe

Els Informatius