dimecres, 23 de març 2022

Núria Costa ofereix el taller 'Soc cugula' al cicle Espai Comú

Núria Costa ofereix el taller 'Soc cugula' al cicle Espai Comú

El cicle d'activitats ‘Espai Comú' impulsat per l'Espai Guinovart continua aquest divendres amb la segona de les activitats previstes, el taller ‘La Dona. Soc cugula', impartit per la llicenciada en Belles Arts i Economia, Núria Costa. En aquesta ocasió, s'ha preparat un taller que parteix del projecte ‘soccugula' i també del visionat de ‘Veus Cugules'. Amb aquest projecte, l'artista identifica directament les cugules, unes herbes bordes que creixen als marges dels camps, amb el fet de ser dona, ja que temps enrere es deia, amb el nom de cugules, a les filles dels pagesos: "Era el mal nom amb el que es deia a les nenes quan naixia en una casa de pagès. S'esperava molt la figura de l'hereu i quan naixia una nena, sobretot quan era la segona, es deia cugula".

Amb el projecte ‘Soccugula', Costa vol repensar aquest concepte i atorgar-li un significat diferent, tot convertint la cugula en un element artístic. És per aquest motiu que al taller que tindrà lloc aquest divendres i dissabte, es proposarà el visionat de ‘Veus Cugules' i, posteriorment, es farà un taller en el que es convidarà a entrellaçar les plantes del camp amb les històries de les dones: "Es té l'oportunitat de veure com a partir d'aquest projecte, o de com he anat vivint tot el projecte, es pot fer un treball plàstic, que és el que farà la gent convidada a fer". Així doncs, es farà un taller amb el que s'acabarà fent una intervenció col·lectiva als safareigs d'Agramunt, on es crearan estampes a partir dels rastres de les plantes recollides per l'entorn d'Agramunt. 

Per finalitzar, es crearà col·lectivament una ‘Plant-A-cció' amb llavors de plantes de marge que escriurà ‘soccugula'al terraplè al voltant dels safareigs.

El taller és gratuït i tindrà lloc el divendres a les 19.00 h a l'Espai Guinovart, mentre que l'endemà dissabte, 26 de març, es farà a les 11.00 h als safareigs.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 0km/h C

 • 23°C
  DS.
 • 23°C
  DG.
 • 22°C
  DL.
 • 22°C
  DT.
 • 27°C
  DC.

En directe

Els Informatius