dilluns, 28 de març 2022

Agramunt incrementa fins al 87,5 per cent el reciclatge durant el primer any d'implantació del porta a porta mixte

Agramunt incrementa fins al 87,5 per cent el reciclatge durant el primer any d'implantació del porta a porta mixte

El municipi d'Agramunt ha aconseguit arribar al 87,5 per cent de reciclatge dels seus residus després del primer any d'implantació del sistema mixte de recollida de residus. Aquesta xifra, no obstant, encara no és definitiva, perquè en la mateixa només es contemplen els residus recollits amb el sistema porta a porta i de recollida de contenidors. Falta afegir-hi, indica el regidor de Serveis Municipals, Xavier Secanell, les dades de la deixalleria: "Ara mateix, la recollida directa de porta a porta, sense comptar la deixalleria, perquè són números que encara no tenim, estem al 87,48 per cent".

La millora de les dades de reciclatge implica una reducció considerable de les deixalles que anaven a parar a l'abocador. De fet, amb el nou sistema, s'ha reduït un 86 per cent les tones que s'entraven a l'abocador: "Hem passat d'entrat a l'abocador 1.443 tones de resta, que s'acabaven colgant a terra i havíem de pagar l'entrada i el tractament d'aquestes tones, a entrar-n'hi 195. Hem reduït un 86 per cent".

Per contra, s'ha millorat el percentatge de recollida de totes les altres fraccions. Pel que fa a l'orgànica, s'ha passat de recollir 289 tones a 627, doblant la recollida de l'exercici anterior. El paper ha incrementat la seva recollida de 198 tones a 243; el vidre ha passat de 124 a 157; i finalment, els envasos, doblen la seva recollida de 147 tones a 336.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 0km/h C

 • 23°C
  DS.
 • 23°C
  DG.
 • 22°C
  DL.
 • 22°C
  DT.
 • 27°C
  DC.

En directe

Els Informatius