dissabte, 9 abril 2022

Neix la ruta Cicloturística de la Vall del Sió, element per reivindicar i dinamitzar el territori

Neix la ruta Cicloturística de la Vall del Sió, element per reivindicar i dinamitzar el territori

La Font de Gàver, lloc on neix el riu Sió, ha sigut el lloc escollit per presentar la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió, un projecte impulsat pels 15 alcaldes dels municipis de tres comarques per on transcorre el Sió. En total, es tracta d'una via de 70 km que ha de servir per fomentar el turisme de totes aquestes poblacions i posar en valor el seu patrimoni cultural, històric i gastronòmic.

La ruta cicloturística surt de Sant Guim de Freixenet i acaba a Balaguer, poblacions on hi ha estacions de tren. No és casual, ja que la intenció és que aquesta ruta pugui enllaçar territoris i formes de mobilitat sostenibles. La ruta ja és practicable en la seva totalitat tot i que, tal i com va apuntar el dissabte el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya Isidre Gavín, passat l'estiu es durà a terme millores en diferents punts del traçat: "Les obres mínimes per no alterar el paisatge però en algun punt puntual, millorar la seguretat i les interseccions; elements de protecció i senyalització".

En total, es farà una inversió d'uns 200.000 euros passat l'estiu, amb la previsió que el projecte estigui acabat a finals d'any. Mentrestant, l'objectiu del territori és fer, d'aquesta ruta, un pol d'atracció per aquestes tres comarques. Gavín ha indicat que es vol enllaçar aquesta ruta amb el corredor ciclista de Lleida-La Pobla, gràcies a les connexions ferroviàries, i també amb el corredor ciclista InterCatalunya. Per la seva part, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, destaca que la ruta ha de ser una punta de llança per lluitar contra el despoblament i és per aquest motiu que es buscaran fons europeus: "Des de la Delegació del Govern hem traslladat a la Generalitat que aquest ha de ser un projecte escollit beneficiari dels fons europeus Next Generation perquè entenem que és un projecte que ha de servir per vertebrar el territori; que té una transcendència a nivell de generació d'activitat econòmica molt important i que permetrà lluitar contra el despoblament".

Amb la presentació d'avui també s'ha anunciat la creació de la pàgina web específica d'aquesta ruta, www.rutadelsio.cat, on es pot trobar tota la informació, tal i com indica l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández: "Aquesta pàgina web té diferents tipus de rutes. El visitant pot triar quin tipus de ruta vol fer. Tota sencera o un tram. Els trams es poden fer segons temàtiques. Hi ha el tram dels castells, el de les peixeres, el del patrimoni artístic o el del patrimoni gastronòmic".

I també s'ha posat en marxa un concurs de fotografia: "Ara també hem creat un concurs de fotografies per omplir de continguts aquesta pàgina web amb les fotografies de la gent que s'estima el territori".

Finalment, des de la Diputació de Lleida també es vol incloure la ruta a la promoció que es fa des del Patronat de Turisme i buscar fons europeus que ajudin a desenvolupar l'economia entorn de la via, per evitar el despoblament. Així ho indica el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn: "Volem presentar-la i anar a buscar fons europeus que puguin ajudar a tirar endavant aquest projecte i que poden donar més oportunitats al territori".

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

19°C


prob. precipitació: 100%
humitat: 70%
vent: 5km/h NE

 • 22°C
  DG
 • 22°C
  DL
 • 23°C
  DT
 • 25°C
  DC
 • 22°C
  DJ

En directe

Els Informatius