dimarts, 19 abril 2022

L'Angelina la comadrona, protagonista del segon conte dels Contarrons

L'Angelina la comadrona, protagonista del segon conte dels Contarrons

L'Angelina comadrona és la protagonista del segon conte de la col·lecció dels Contarrons, dedicada als quatre veïns i veïnes d'Agramunt que tenen un caparró. En aquest cas, l'autor del conte és l'agramuntí Ricard Bertran i Puigpinós, qui ha escrit un conte en el que, en base a la feina de l'Angelina, de comadrona, es mostra diferents elements de la vida de l'Agramunt de la seva època: "Hem agafat tot els elements de la vida de l'Angelina per treballar l'Agramunt d'aquella època, el seu ofici, i altres aspectes. Crec que el conte ha quedat molt rodó, que agradarà, i que té un component pedagògic que pot ajudar molt a l'escola".

De fet, el conte té una finalitat pedagògica, ja que, en base a la protagonista, una nena que es diu Tina i que ha tingut un germanet, i lligant aquesta experiència amb el Caparró de l'Angelina, es tracta sobre el procés de la reproducció. El conte compta amb les il·lustracions de la Serafina Balasch i Puig i es complementa amb una part biogràfica, fotografies reals i codis QR que deriven a la història dels caparrons i capgrossos d'Agramunt i propostes didàctiques per a infantil i primària.

Una edició més, el conte serà solidari, perquè destinarà els seus beneficis a dues entitats: "La meitat de tots els beneficis que es puguin produir amb aquest conte aniran a l'Associació Tradi-Sió per subvencionar el proper Caparró. I l'altra meitat anirà destinat a la UCI neonatal del servei de pediatria de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida".

La presentació del conte ‘L'Angelina Comadrona' tindrà lloc aquest dissabte, 23 d'abril, a les 18.00 h a la plaça del pou. La presentació estarà acompanyada d'una exposició d'imatges que han cedit veïns d'Agramunt en les que apareix l'Angelina la comadrona, una mostra que es podrà visitar també a l'Espai Cívic un cop feta la presentació.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius