divendres, 22 d’abril 2022

Agramunt celebra la diada de Sant Jordi amb actes des d'avui i fins diumenge

Agramunt celebra la diada de Sant Jordi amb actes des d'avui i fins diumenge

Agramunt celebrarà la diada de Sant Jordi amb una setmana cultural plena d'actes i presentacions que també commemoraran el centenari del naixement del poeta agramuntí Guillem Viladot. Entre els actes a destacar hi ha la presentació de l'obra ‘M'estreno sota la dutxa. Errar per l'obra poètica de Guillem Viladot', que tindrà lloc avui, divendres, 22 d'abril, a les 21.00 h al Teatre Casal Agramuntí. L'acte és gratuït, però cal fer una reserva prèvia de seient al web www.agramunt.cat.

La diada de Sant Jordi tindrà lloc el dissabte, 23 d'abril, i es farà al carrer, concretament a la plaça del Pou. Així ho indica la regidora de Cultura, Amanda Cardona:  "A partir de les 11 del matí, a la plaça del Pou, hi haurà la Biblioteca al carrer, com cada any, i també hi haurà una haima de lectura, per un públic infantil i familiar, perquè els nens hi puguin anar, i també l'associació Acció pels Pobles ens ha plantejat fer varies sessions de contes".

Durant el matí, s'habilitarà un espai de lectura infantil, es farà intercanvi de llibres, la biblioteca també sortirà al carrer i a la plaça hi hauran parades d'entitats i associacions. L'entitat Acció pels pobles explicarà contes solidaris al llarg del dia. Concretament, aquestes sessions es faran a les 11.30 h, a les 13 h i a les 17 h. A més, durant tot el dia les llibreries i les floristeries locals muntaran la seva parada davant els seus establiments. 

Per la seva part, l'Espai Guinovart, també ha organitzat un taller per celebrar la diada de sant Jordi, es tracta del taller ‘L'arbre és un llibre'. Una activitat dirigida a tots els públics, inspirada en les obres escultòriques de l'artista Josep Guinovart que es farà a l'Espai Guinovart d'11 a 12.30 h.

A les 18.00h, a la plaça del Pou, es farà la presentació del conte ‘L'Angelina Comadrona' (1927-2012). Es tracta del segon conte del projecte Contarrons que ha escrit Ricard Bertran i ha il·lustrat Serafina Balasch. Després de la presentació del conte, a les 19.00h, es farà l'entrega de premis del Certamen Literari de Sant Jordi. Aquest any, aquest certamen ha registrat un molt bon èxit de participació: "Estem molt contents perquè aquest any hi ha hagut molt participació. De fet, hi ha hagut participació de les quatre províncies".

En cas de pluja, la presentació del llibre i l'entrega de premis del certamen es faran a l'Espai Cívic.

Per tancar aquesta setmana cultural, la companyia de teatre Teatredetics durà a terme l'acte La Lliriada el diumenge 24. Una trobada festiva, cultural i popular per celebrar la floració dels lliris i rendir homenatge a Guillem Viladot en l'any del seu centenari. L'acte es farà a les 11.00h al Parc de Riella. Les activitats que es duran a terme durant el matí estan inspirades en Guillem Viladot, la seva obra i Lo Pardal, la Casa Museu de la Poesia Visual i la idea, indica Maria Codorniu, una de les components de Teatredetics, és que tothom pugui gaudir de la Lliriada a la seva manera: "La idea és que cada persona es faci la seva Lliriada. D'11 a 14.00 hi haurà totes les activitats previstes i cada persona pot anar al parc i gaudir-ne com li sembli bé".

Entre aquestes activitats hi ha l'organització de jocs tradicionals amb el CAU d'Agramunt: tallers com ‘El Drapaire musical', el d'elaboració de xapes a càrrec de Fàtima Puig o el de retallables de Pardals a càrrec de Serafina Balasch i Gerardo García; també hi haurà l'activitat de fer il·lustracions en viu de ‘Puck i la seva troupe' a càrrec de Matías Tolsà; dues degustacions, la d'Infinits, a càrrec dels alumnes del Cicle de forneria, pastisseria i confiteria de l'INS Ribera del Sió, i la d'Aigua de Lliri, a càrrec de l'Associació DVins.

A part d'aquestes activitats, a les 12.15 h, la Companyia Teatredetics farà l'escenificació del ‘Món' poètic de Viladot i, a partir de les 13.00 h, tindrà lloc l'actuació de David Pradas i Anna Guixé, que han musicat diferents poemes de Viladot. Per acabar l'acte, hi haurà un micro obert per tal que qui vulgui pugui recitar, cantar o llegir les obres de Viladot. 

Les activitats són per a totes les edats.

Foto: D'esquerra a dreta Carme Muntó directora de la Biblioteca Municipal Guillem Viladot; Higínia Solanilla, membre de l'entitat d'Òmnium Segarra- Urgell; Amanda Cardona, regidora de cultura a l'Ajuntament d'Agramunt; Sílvia Fernàndez, alcaldessa d'Agramunt; Ricard Bertran, autor del llibre L'Angelina Comadrona (1927-2012) i Albert Malet membre de la companyia Teatredetics.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 22°C
  DG.
 • 21°C
  DL.
 • 21°C
  DT.

En directe

Els Informatius