dimecres, 27 abril 2022

Es posa en marxa a Agramunt un programa per reciclar les maquinetes d'afaitar

Es posa en marxa a Agramunt un programa per reciclar les maquinetes d'afaitar

Els veïns d'Agramunt ja poden reciclar les seves maquinetes d'afaitar una vegada finalitzada la seva vida útil. Per primera vegada, els ciutadans poden reciclar des de casa les maquinetes d'afaitar d'un sol ús, les maquinetes recarregables i els recanvis independentment de la seva marca comercial. Per a fer-ho, només han de descarregar-se de manera gratuïta un sobre amb segell franquejat i dipositar les maquinetes i els recanvis usats per a ser reciclats.

Aquest programa de reciclatge és impulsat per TerraCycle. La seva responsable de comunicació a Espanya, Ana Almeida, explica quin és l'objectiu d'aquesta empresa: "TerraCycle és una companyia especialitzada en el tractament de residus difícils de reciclar i l'objectiu de la iniciativa és impulsar el reciclatge de maquinetes d'afaitar, donar-los-hi un segon ús i contribuir a l'economia circular dels productes d'higiene personal".

Un cop recollides les maquinetes d'afaitar, es netegen i se separen els materials: el metall es fon en lingots per a ser reutilitzat i el plàstic es transforma en grànuls que es tornen a modelar per a crear productes nous d'ús diari.

Per tal de dur a terme aquest reciclatge, TerraCycle anima a que entitats, negocis i centres educatius es converteixin en punts de recollida. D'aquesta manera, i sense cap cost, aquestes entitats facilitaran als veïns la possibilitat de dipositar les seves maquinetes d'afaitar en punts públics de recol·lecció perquè siguin reciclades.

Per a fer-ho, han d'inscriure's gratuïtament en la pàgina web del programa. Una vegada inscrits, rebran les seves caixes contenidors que, una vegada plenes, TerraCycle recollirà per a donar una segona vida a les maquinetes.

TerraCycle recompensa la implicació dels punts de recollida amb donacions econòmiques per a entitats benèfiques segons el volum de residus recollit. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 25%
vent: 10km/h NE

 • 37°C
  DS
 • 39°C
  DG
 • 32°C
  DL
 • 24°C
  DT
 • 26°C
  DC

En directe

Els Informatius