divendres, 29 abril 2022

Viladot es reivindica a la Seu Vella amb 'El Poema de l'home'

Viladot es reivindica a la Seu Vella amb 'El Poema de l'home'

La Seu Vella de Lleida acull, fins al proper 3 de juliol, la instal·lació ‘El Poema de l'home', una instal·lació que, tal i com indica el director de la Fundació Privada Guillem Viladot, Pau Minguet, parteix d'un poema del 1972: "L'any 1972, Viladot va fer un pòster que va titular ‘El Poema de l'home' en el que jugant amb les lletres de l'abecedari, posades del dret i del revés, feia un repàs per totes les parts del cos. Aquest poema, que era en format paper, en Jaume Farreny l'ha transformat en una instal·lació volumètrica".

L'encarregat de transformar aquest poema ha sigut l'arquitecte Jaume Farreny, qui ha creat una instal·lació amb 25 bigues de ferro de 5 metres, una per cada una de les lletres de l'abecedari, que sostenen aquestes lletres del dret i del revés amb paraules inserides en cada una d'aquestes bigues. La ubicació, indica Farreny, juga amb l'espai, de forma que crea un joc de capes que se superposen: "Quan treballes amb Viladot, la potencia del ‘Poema de l'home', la potencia espaial d'aquesta galeria sud-est del claustre, i amb aquest horitzó, les coses són fàcils, perquè la superposició de capes ens ve donada".

La instal·lació està promoguda per la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i la Fundació Guillem Viladot "Lo Pardal". Hi col·laboren el Consorci del Turó de la Seu Vella, el Centre Obert d'Arquitectura i Mas Blanch i Jové.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

23°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 25%
vent: 10km/h NE

 • 37°C
  DS
 • 39°C
  DG
 • 32°C
  DL
 • 24°C
  DT
 • 26°C
  DC

En directe

Els Informatius