dimarts, 10 maig 2022

Acció pels Pobles ofereix ajuda a 27 persones refugiades a Agramunt

Acció pels Pobles ofereix ajuda a 27 persones refugiades a Agramunt

L'entitat Acció pels Pobles ofereix, actualment, diferents tipus d'ajuda a les persones refugiades que hi ha a Agramunt, un total de 27. L'entitat es va crear el passat mes de març, després d'una reunió organitzada per l'Ajuntament d'Agramunt per tal de coordinar l'ajuda que s'oferiria a les persones refugiades arribades d'Ucraïna davant la seva imminent arribada. A nivell social, diferents persones es van unir per tal de fer front a diferents necessitats que poguessin tenir els arribats, un grup format per dones i infants. L'entitat, no obstant, s'ha creat per tal de tenir una infraestructura ja organitzada davant l'arribada de persones de qualsevol lloc del món que busquin refugi a Agramunt. Així ho indica una de les components de l'entitat, Marta Eroles: "Hi ha molts conflictes armats al món, hi ha moltes casuístiques, hi ha persones que passen dificultats i no tenen la condició de refugiats però que passen les mateixes dificultats i vam tenir molt clar que volíem estar oberts a tot, es a dir, a les necessitats que pogués tenir qualsevol tipus de persona. Si nosaltres ho podem oferir, aquesta ajuda hi serà. I per això a l'hora d'escollir el nom de l'associació també vam buscar un nom obert".

En un principi, l'entitat va fer front, conjuntament amb altres institucions i entitats com l'Ajuntament d'Agramunt, Creu Roja o Càritas, a la necessitat més urgent, com fou la de proveir d'allotjament, aliments i necessitats bàsiques als nouvinguts. Un cop passat aquesta urgència inicial, l'entitat s'ha organitzat en diferents comissions de treball per tal de cobrir diferents necessitats. Entre les comissions que s'han creat hi ha la de logística i equipament, per gestionar les necessitats de mobiliari i parament de la llar; la d'alimentació; la de rober, per cobrir les necessitats de vestit i calçat; la de treball, per acompanyar i assessorar laboralment a les persones refugiades; o la d'educació, en la que es fa l'acolliment lingüístic als nouvinguts, tal i com indica la membre de l'entitat i responsable d'aquesta comissió, Kira Pedrós: "Un acompanyament per fer l'aprenentatge bàsic de la llengua i dotar-los del vocabulari bàsic per a que es puguin anar desenvolupant".

Finalment, també hi ha la comissió d'atenció psicològica i emocional, que començarà l'activitat en breu després de la primera acollida.

Per tal de dur a terme aquests projectes i recollir fons, l'entitat està oberta a la ciutadania que hi vulgui col·laborar. Les persones que vulguin participar ho poden fer mitjançant quatre formes de col·laboració. Per una part, es pot ser soci de l'entitat, pagant una quota anual de 30 euros que serviran per cobrir les necessitats més immediates que puguin sorgir per donar resposta a l'ajuda d'aquests refugiats o desplaçats; també es pot fer col·laboracions habituals, per donar suport en tasques puntuals; es pot ser col·laborador esporàdic (quan es facin crides específiques) i, finalment, també es poden fer donatius econòmics.

Les persones interessades en col·laborar poden inscriure's al formulari online o també a l'Espai Cívic d'Agramunt.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

2°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 7°C
  DS
 • 7°C
  DG
 • 10°C
  DL
 • 13°C
  DT
 • 13°C
  DC

En directe

Els Informatius