dimarts, 17 maig 2022

L'empresa agramuntina Copiral treballa en l'ampliació de les seves instal·lacions

L'empresa agramuntina Copiral treballa en l'ampliació de les seves instal·lacions

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat avui les instal·lacions de l'empresa Copiral S.L. d'Agramunt, dedicada al tractament de subproductes alimentaris no aptes per al consum humà i la seva posterior transformació en matèria primera per a pinsos animals. La planta està treballant actualment en una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum amb un ajut econòmic de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), organisme adscrit al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Crespín ha estat rebut pel gerent de l'empresa, Jordi Ribera, i amb altres responsables de Copiral, amb qui ha recorregut les instal·lacions i ha conegut el procediment que segueix la planta per convertir en matèries primeres per a pinsos de consum animal tota aquella gamma de subproductes alimentaris que ja no són aptes per al consum humà perquè, per exemple, han caducat. La transformació d'aquestes subproductes alimentaris, que poden ser sòlids o líquids, en matèries primeres per a pinso animal després de rebre un tractament de deshidratació, permet l'aprofitament de determinats productes i evita el malbaratament alimentari.

Copiral S.L. està treballant actualment en una instal·lació fotovoltaica formada per 318 panells solars destinats a l'autoconsum amb l'objectiu de reduir la despesa en electricitat que genera tot el procés de transformació. 

L'empresa, creada l'any 1995, ha aconseguit situar-se al capdavant d'aquest sector a Espanya. Els seus principals proveïdors són grans empreses dedicades a la fabricació d'aliments per a consum humà. Segons dades de l'empresa, Copiral té una capacitat de tractament d'unes 150.000 tones anuals, una xifra que preveu incrementar aquest any i superar les 300.000 tones gràcies a l'ampliació de les seves instal·lacions, actualment en marxa. L'empresa va facturar al voltant de 20 milions d'euros l'any passat.

En la seva visita, el subdelegat del Govern ha assenyalat "la importància del compromís demostrat pel govern d'Espanya en acompanyar les empreses en les seves iniciatives i projectes d'eficiència energètica que no només es tradueix en un estalvi energètic sinó en una contribució activa per a millorar de forma col·lectiva la sostenibilitat mediambiental del planeta en el que vivim". Crespín ha destacat també que es tracta "d'un projecte important per a una empresa que és un gran exemple d'economia circular i de reaprofitament alimentari".

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius