dijous, 19 maig 2022

Melfha reactiva el programa 'Vacances en Pau'

Melfha reactiva el programa 'Vacances en Pau'

L'Associació Melhfa, en coordinació amb l'Ajuntament de Guissona, recupera aquest any el programa ‘Vacances en Pau', una estada d'infants sahrauís d'entre 8 i 12 anys dels campaments de persones refugiades, durant els mesos de juliol i agost a Catalunya. L'últim any que es va dur a terme, per exemple, dir que van ser dues les famílies d'Agramunt que van acollir un infant saharauí. Després de l'aturada per la pandèmia, aquest any es reactiva aquesta iniciativa que té un doble objectiu. Per una banda, les famílies acollidores es fan càrrec dels menors per a que puguin fer les revisions mèdiques necessàries, rebre una alimentació variada, aprendre i participar en tot tipus d'activitats i, a més, allunyar-se durant els mesos de juliol i agost de les condicions climatològiques del desert. Així ho indica el component de l'entitat, Ignasi Ribera: "Durant la seva estada aquí, les famílies es faran càrrec de la seva manutenció, visites mèdiques i revisions. Els portem a fer revisions a l'oculista, al dentista, etc, i a més a més, també els traiem durant aquests dos mesos del desert, on hi ha temperatures superiors als 40 graus. Per a ells és un descans".

I per una altra, aquest programa també te com a objectiu continuar donant visibilitat al conflicte sahrauí. El programa ‘Vacances en Pau' l'organitza la Delegació del Front Polisari a Catalunya, amb el suport d'Ajuntaments solidaris i d'Associacions Amigues del Poble Sahrauí. Els infants són víctimes d'un conflicte que va començar al 1976 i que l'ONU i la comunitat internacional són incapaces de solucionar. Els infants són les persones més afectades per les difícils condicions de vida als campaments de refugiats, on la gent no té cobertes les necessitats bàsiques com l'alimentació, l'aigua potable i l'atenció sanitària.

Les famílies interessades a acollir un infant sahrauí aquest estiu han de posar-se en contacte amb l'Associació Melhfa, al correu electrònic [email protected] o al telèfon 659466701.

Foto: Ajuntament de Guissona.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius