dilluns, 23 maig 2022

Les cartes entre Viladot i Vallverdú, a 'l'Espistolari V-Λ'

Les cartes entre Viladot i Vallverdú, a 'l'Espistolari V-Λ'

Coincidint amb la jornada de portes obertes de Cal Viladot en motiu del Dia Internacional dels Museus, aquest passat diumenge es va presentar el llibre ‘Epistolari V-Λ. Les cartes entre Josep Vallverdú i Guillem Viladot', un llibre editat per Pagès Editors i a cura de Joan Ramon Veny i Mesquida. 

En total, es tracta d'una recopilació de 76 cartes, 4 d'elles enviades al fill de Josep Vallverdú, en les que es mostra la relació epistolar que van mantenir l'autor lleidatà i l'agramuntí des de 1956 a 1991. Veny indica que, a part de les històries personals, les cartes tenen un gran interès literari perquè mostren una nova forma d'escriure dels dos corresponsals: "Les cartes en sí són una altra mostra de la seva prosa, de la seva manera d'escriure, i és una manera d'escriure molt més fresca".

De les missives, a més, també se'n destaca el seu valor històric, perquè mostren quina va ser la importància dels dos escriptors en l'època: "El contingut de les cartes és la prova clara del paper que aquests dos personatges van fer, sobretot, en la lluita per la recuperació de la cultura catalana. I en una cosa més important encara, com és la recuperació de la consciència de catalanitat a Ponent".

La presentació es va fer a Cal Viladot i va anar a càrrec de Pau Minguet, director de la Fundació Lo Pardal; Albert Turull, director del serveis territorials del Departament de Cultura a Lleida, i Joan Ramon Veny, editor de l'epistolari.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

33°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 15%
humitat: 30%
vent: 10km/h S

 • 31°C
  DC
 • 32°C
  DJ
 • 33°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 36°C
  DG

En directe

Els Informatius