dimecres, 8 juny 2022

En marxa el nou sistema de recollida de voluminosos a la comarca de l'Urgell

En marxa el nou sistema de recollida de voluminosos a la comarca de l'Urgell

L'Urgell ha iniciat, aquesta setmana, el nou servei de recollida a demanda d'objectes de grans dimensions que són difícils de transportar amb l'objectiu de facilitar al ciutadà el seu reciclatge. Aquesta iniciativa s'inscriu en el replantejament del sistema de recollida de residus que s'ha fet des de l'Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l'Urgell, amb l'objectiu de complir amb el mínims de recollida selectiva que s'imposa des d'Europa (65 per cent per a l'any 2035). Aquest nou model tindrà com a pal de paller una recollida porta a porta a tots els municipis de la comarca de l'Urgell.

En paral·lel al porta a porta, s'han plantejat millores dels serveis complementaris. En concret, ara es posa en marxa el servei de recollida de voluminosos a demanda, posant a la disposició dels ciutadans el número de telèfon 621 192 828 per tal que els usuaris puguin trucar, identificar-se, explicar els residus que volen que se'ls reculli i pactar el dia, l'hora i el lloc on recollir-los, que generalment serà a l'illa de contenidors més propera al ciutadà.

El servei que es prestava fins a la data no permetia la selecció de la major part dels objectes, ni la possibilitat de donar-los una segona vida. Amb el nou servei es pretén recuperar el màxim dels residus recollits i donar-los una via de reutilització o bé reciclatge al gestor finalista.

L'any 2020 a les deixalleries de Catalunya es van recollir més de 260.000 tones de residus voluminosos i fustes, moltes de les quals poden allargar el cicle de vida si es reparen o es restauren adequadament. En concret, a l'Urgell es van recollir 1.330 tones d'aquests residus,  881 de les quals van dipositar-se a l'Abocador Comarcal ocupant espai i reduint la seva vida útil. 

Per al Consell Comarcal de l'Urgell i els ajuntaments de la comarca és un objectiu cabdal incrementar la recollida selectiva, per la qual cosa estem duent a terme diverses accions amb l'objectiu de reduir els residus que es destinen al dipòsit controlat i per fomentar la recollida selectiva.  

Aquest nou sistema permetrà avançar cap a una comarca més sostenible, neta, saludable i compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic, gestionant els recursos, reutilitzant, reciclant i reduint els residus. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

28°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 15km/h SO

 • 32°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 35°C
  DG
 • 36°C
  DL
 • 37°C
  DT

En directe

Els Informatius