dimecres, 8 juny 2022

La calor del maig podria haver afectat més de 40.000 hectàrees de cereal a Lleida

La calor del maig podria haver afectat més de 40.000 hectàrees de cereal a Lleida

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, acompanyat pel director d'Agroseguro a Catalunya, Xavier Joana, han visitat aquest matí una finca de cereals d'hivern de secà situada al terme municipal de Plans de Sió a la comarca de la Segarra afectada per l'episodi de calor extrema de la segona quinzena del passat mes de maig que ha malmès una part important de la collita cerealística a diferents comarques lleidatanes.

Aquest any, els pagesos confiaven que, malgrat sortir d'un hivern molt sec, la collita podria tirar endavant gràcies a la humitat romanent dels terrenys, les pluges de primavera i unes temperatures suaus. L'escassetat de pluges i les altes temperatures continuades al llarg de dies a finals de maig, però, ha causat, segons apunta Agroseguro, "danys importants per sequera en els cultius d'ordi i blat que impediran tenir una bona campanya de cereals".

Una vintena de pèrits d'Agroseguro treballa sobre els terrenys afectats des de la passada setmana i avui s'incorporen 6 pèrits més. L'entitat asseguradora està rebent aquests dies els sinistres de les finques afectades per part dels productors. Aquests sinistres comunicats fins ara a l'asseguradora situen la superfície afectada per sequera en unes 40.000 hectàrees de cereals d'hivern de secà de més de 25.000 finques productives situades a la província de Lleida. Segons les dades d'Agroseguro, els sinistres comunicats fins avui representen una producció assegurada de 150 milions de quilos de producte cerealístic i un valor assegurat de gairebé 25 milions d'euros.

Es tracta de xifres provisionals que, segons les previsions d'Agroseguro, augmentaran a mesura que es vagin comunicant els sinistres coincidint amb l'inici de la sega.

Posteriorment, el subdelegat del Govern ha mantingut a Cervera una reunió de treball amb el president i el vicepresident del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch i Xavier Pintó, respectivament, amb qui ha abordat temes d'interès per a la comarca, així com la recent licitació per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) del projecte de millora del ferm de l'A-2 en un tram del seu traçat segarrenc, concretament el situat entre els punts quilomètrics 514 i 522,270. Segons el subdelegat Crespín, "un nou projecte del Mitma a les Terres de Lleida que millorarà la connectivitat de bona part de la comarca".

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

32°C

intervals de nuvolositat
prob. precipitació: 15%
humitat: 30%
vent: 10km/h S

 • 31°C
  DC
 • 32°C
  DJ
 • 33°C
  DV
 • 34°C
  DS
 • 36°C
  DG

En directe

Els Informatius