dijous, 16 juny 2022

Les fibres vegetals centraran la vuitena edició del curs 'Art i Territori'

Les fibres vegetals centraran la vuitena edició del curs 'Art i Territori'

Agramunt impulsa la 8a edició del curs d'Art i Territori, que tindrà lloc del 7 al 9 de juliol. La coordinadora del curs, Maria Codorniu, indica que en aquesta edició la temàtica escollida són les fibres vegetals que, al llarg dels segles, han estat presents en la vida quotidiana durant la nostra evolució cultural i progrés econòmic.

Així doncs, l'objectiu del curs d'enguany es donar visibilitat i posar en valor les fibres vegetals que es troben presents a totes les civilitzacions i que al llarg de la història s'han convertit en aliment, medecina o en material per construir objectes de la vida quotidiana. Al llarg dels tres dies, es faran dos grans tallers. El primer l'impartirà Núria Costa Balasch que a través de les llavors farà una reivindicació a la sobirania alimentària. El segon gran taller, el realitzarà Julia de la Cal, i serà una peça de gran format que els participants al curs faran in situ en un espai urbà d'Agramunt i que faran amb vímet utilitzant la tècnica del "niu". Finalment Glòria Jové i Pau Minguet explicaran com Guinovart i Viladot han treballat les fibres en les seves obres.

L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, ha mostrat un any més la gran satisfacció que significa per Agramunt poder tirar endavant una nova edició del curs Art i Territori, més encara aquest any especial amb motiu de l'Any Viladot: "El curs és una gran oportunitat per reivindicar el nostre territori i el gran potencial que té el nostre municipi amb Guinovart i Viladot". 

Per la seva part, la regidora de cultura, Amanda Cardona, ha agraït la col·laboració de la Universitat de Lleida per poder formar part un any més de la seva programació de cursos d'estiu, la implicació de Maria Codorniu com a coordinadora del curs i la complicitat de les dues fundacions agramuntines, Lo Pardal-Fundació Guillem Viladot i Fundació Privada Espai Guinovart. 

L'equip docent d'aquesta vuitena edició el formen Julia de la Cal (artista i dissenyadora), Núria Costa Balasch (artista i economista), Glòria Jové Monclús (UdL), Joan Maria Minguet Batllori (escriptor) i Pau Minguet Sánchez (Fundació Privada Guillem Viladot). 

El curs està adreçat a un públic adult i que tingui sensibilitat artística tot i no tenir coneixements en art. Té una durada de 20 hores lectives repartides en tres dies. Hi ha la possibilitat d'inscriure's només per a les sessions de dijous o només per a les de divendres i dissabte. El preu dels tres dies és de 70 euros, només dijous 25 euros i divendres + dissabte 50 euros. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través de la web de la UdL.

Foto: Presentació del 8è curs Art i Territori a Agramunt. D'esquerra a dreta: Maria Codorniu, coordinadora del curs; Sílvia Fernàndez, alcaldessa d'Agramunt i Amanda Cardona, regidora de cultura.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

1°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 7°C
  DS
 • 7°C
  DG
 • 10°C
  DL
 • 13°C
  DT
 • 13°C
  DC

En directe

Els Informatius