dijous, 23 de juny 2022

Arranquen les obres per millorar el drenatge de la zona inferior del Pont de Ferro

Arranquen les obres per millorar el drenatge de la zona inferior del Pont de Ferro

Aquesta setmana han començat les obres a la zona del Pont de Ferro que milloraran el drenatge de tota aquesta zona per tal de millorar l'evacuació de l'aigua del riu Sió en cas d'avingudes.

Durant les últimes dècades el curs fluvial del riu Sió ha anat acumulant sediments a la base del Pont de ferro reduint-ne la capacitat de tal manera que actualment l'alçada lliure que queda sota del pont és de 1,70m. 

Amb els treballs previstos es rebaixaran les terres de l'entorn del pont en una alçada mitjana d'un metre deixant a la vista les columnes i ampliant el llit del riu. En una de les zones rebaixades, a una cota més alta, s'aprofitarà per fer-hi passar un camí que permeti el trànsit de persones i bicicletes.

Al llarg de tot el període d'obres estan previstos diferents moviments de terra, una part d'obra civil per canalitzar el llit central del riu, una reposició dels col·lectors de clavegueram, una reposició del pas de vehicles, i una adequació ambiental amb la restitució de talussos i caixers de canal i riu mitjançant tècniques de bioenginyeria. 

Aquestes obres afectaran al trànsit de persones i vehicles per la zona ja que per seguretat s'ha hagut de tancar tota la zona de treball mentre hi hagi maquinària treballant. Per accedir a la zona dels horts s'ha habilitat un camí per darrera de la depuradora que dona pas alternatiu i per avisar als usuaris es senyalitzaran els camins que quedaran tallats.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

4°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 95%
vent: 5km/h NE

 • 9°C
  DT.
 • 12°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.

En directe

Els Informatius