dilluns, 27 de juny 2022

Castellnou d'Ossó estrena la Torre Romana, un nou equipament turístic i cultural

Castellnou d'Ossó estrena la Torre Romana, un nou equipament turístic i cultural

Aquest mes de juny, amb el suport de la Diputació de Lleida, han finalitzat les obres de restauració de la Torre Romana de Castellnou d'Ossó de Sió, unes obres que han servit per convertir aquest monument en un nou equipament turístic i cultural que permeti facilitar la seva visita i a la vegada promocionar, explicar i divulgar la gran importància del monument.

La recuperació d'aquesta torre és una iniciativa que ha de servir per fomentar l'interès i la promoció socioeconòmica turística i patrimonial del territori gràcies a la recuperació i posada en valor d'aquest nou equipament.

Tanmateix, amb la restauració de la torre s'ha aconseguit la descoberta del coneixement arqueològic, històric, tipològic i constructiu en detall, poder afrontar amb garanties les properes fases d'obra per a la consolidació definitiva de la torre romana.

Aquesta actuació ha estat cofinançada amb fons FEDER, per la Diputació de Lleida i l'Ajuntament d'Ossó de Sió, una actuació inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent', amb un suport de finançament de 115.434 euros.

Per altra part, dir que també han acabat les obres d'urbanització del vial d'accés a Castellnou d'Ossó, eixamplant de 4,00 a 6,00 metres la calçada per als vehicles i configurant un nou passeig per a vianants de 3,00 metres d'amplada.

L'actuació ha implicat la renovació de l'aglomerat asfàltic i la xarxa de clavegueram, habilitant també en paral·lel un recorregut arbrat per a vianants entre el poble i la zona de la peixera del riu Sió, de 138,00 metres lineals de longitud.

En conseqüència, els treballs realitzats han millorat la funcionalitat i seguretat del vial, garanteixen una accessibilitat adequada i alhora afavoreixen la mobilitat rodada i per a vianants, minimitzant la possibilitat d'accidents.

Les obres, amb un cost de 76.447,05 euros i amb el finançament del PUOSC i l'Ajuntament d'Ossó de Sió, s'han executat segons el projecte redactat pels Serveis Tècnics del Consell Comarcal de l'Urgell, que s'han encarregat també de la Direcció Facultativa i la coordinació de seguretat i salut de l'obra.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 100%
vent: 0km/h C

 • 8°C
  DC.
 • 8°C
  DJ.
 • 8°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 9°C
  DG.

En directe

Els Informatius