dimarts, 28 de juny 2022

La visita a la necròpolis d'Almenara culmina el cicle de jornades 'El Món Ibèric i el Canal d'Urgell'

La visita a la necròpolis d'Almenara culmina el cicle de jornades 'El Món Ibèric i el Canal d'Urgell'

La visita a la necròpolis d'Almenara va culminar, aquest passat dissabte, les quatre jornades ‘El Món Ibèric i el Canal d'Urgell', organitzades per la Xarxa d'Entitats Locals de la Plataforma Canal Viu.

Més d'una vintena de persones van participar en aquesta activitat en la que es va poder veure, per una part, els elements per a la protecció de la fauna ubicats al canal i també la pròpia necròpolis, en la que es van veure els túmuls plans, unes construccions funeràries de planta circular i poca alçada on s'hi han trobat urnes amb restes òssies.

L'Oscar i l'Andreu, arqueòlegs de l'empresa Iltirta Arqueologia van explicar els treballs realitzats fins ara i per on continuaran aquest mateix estiu amb el suport de l'Ajuntament d'Agramunt. 

Des de la Xarxa d'Entitats locals de la Plataforma Canal Viu es valora la possibilitat de fer una segona edició d'aquestes jornades ja que han tingut una bona acollida i perquè serveixen per "unir la riquesa patrimonial i cultural amb l'entorn de la futura Via Verda de les banquetes arbrades del Canal d'Urgell".

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

4°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 75%
vent: 0km/h C

 • 8°C
  DC.
 • 8°C
  DJ.
 • 8°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 9°C
  DG.

En directe

Els Informatius