dimarts, 12 juliol 2022

Interior demana la màxima col·laboració ciutadana davant les temperatures extremes dels pròxims dies i l'elevat risc d'incendis

Interior demana la màxima col·laboració ciutadana davant les temperatures extremes dels pròxims dies i l'elevat risc d'incendis

El Departament d'Interior demana la màxima col·laboració ciutadana davant l'episodi de temperatures extremes que es preveu per als dies vinents, i també per l'elevat risc d'incendis forestals. A dia d'avui, hi ha 18 comarques en nivell 2 de Pla Alfa per perill alt o molt alt d'incendi forestal a Catalunya. En concret són les comarques de l'Alt Urgell, Pallars Jussà, l'Urgell, Noguera, Segarra, la Conca de Barberà, l'Alt Camp , el Solsonès, Anoia, Bages, Moianès, Baix Penedès, Baix Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Oriental i Vallès Occidental. L'activació del nivell 2 del Pla Alfa pot suposar la suspensió o regulació d'algunes activitats que comporten un perill alt d'incendi.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu l'inici d'un episodi d'onada de calor avui dimarts i que tindrà una durada de diversos dies. També es preveu vent a les hores centrals del dia, que s'anirà reforçant amb els dies, i amb unes nits amb vent de terral i temperatures elevades. A més, es preveu una humitat relativa elevada, que generarà sensació de xafogor. La combinació de vent, elevades temperatures i manca de precipitacions genera l'escenari preocupant d'alt risc d'incendi. 

Davant d'aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d'hidratar-se molt sovint i evitar fer esport intens a les hores de més calor. Es recomana que les persones que treballen a l'aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l'habitual.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

27°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 70%
vent: 10km/h S

 • 39°C
  DT
 • 38°C
  DC
 • 36°C
  DJ
 • 38°C
  DV
 • 40°C
  DS

En directe

Els Informatius