dimecres, 13 de juliol 2022

La Vinya dels Artistes ret homenatge a Viladot amb la instal·lació del 'Poema de l'Home'

La Vinya dels Artistes ret homenatge a Viladot amb la instal·lació del 'Poema de l'Home'

La Vinya dels Artistes del Celler Mas Blanch i Jové inaugurarà, aquest proper dissabte, l'escultura ‘Poema de l'Home', una reinterpretació volumètrica del ‘Poema de l'home' que Guillem Viladot va escriure l'any 1972. La reinterpretació ha anat a càrrec de l'arquitecte Jaume Farreny, qui va partir de la poesia concreta per dibuixar un poema arquitectònic. De la producció executiva se n'ha encarregat en Joan Jové Solé, ferrer, copropietari del celler Mas Blanch i Jové, i l'artesà que dona forma a les diferents creacions exposades a aquest espai tan singular que és La Vinya dels Artistes.

La responsable del celler, Sara Jové, valora la instal·lació del Poema de l'Home a la Vinya dels Artistes: "Per nosaltres és un honor tenir a Guillem Viladot, una persona agramuntina com nosaltres i per tant, amb una forta vinculació al nostre poble i, part, hi havia una relació personal amb ell ja que el meu pare, que és ferrer, col·laborava amb en Viladot quan era viu. Viladot anava al taller a buscar peces i també li demanava que li soldés algunes peces".

Sobre la festa d'inauguració, Jové indica que hi haurà una alta participació agramuntina: "Per mi és tancar un cercle perquè fem un homenatge a Viladot però a més, col·laborarà Lo Pardal Roquer, amb poemes musicals de Viladot i també intervindrà la Companyia Teatredetics d'Agramunt. Amb tot això em sento molt còmoda, perquè és com tornar a casa".

Així doncs, la inclusió del ‘Poema de l'home' a la Vinya dels Artistes suposa un homenatge al creador agramuntí en motiu de l'any del centenari del seu naixement.

L'obra fou prèviament presentada a La Seu Vella de Lleida, el passat 28 d'abril, on fou exposada de manera temporal. Ara, l'obra descansarà ja a la Vinya dels Artistes, on s'ha instal·lat l'escultura en paret de pedra seca a sobre d'un camp de cultiu. Les lletres sobrevolen l'espai i, al tractar-se d'una zona de forta marinada, el poema sembla que balli amb les oliveres. 

La inauguració que es celebrarà el proper 16 de juliol té confirmats més de 450 assistents que també podran visitar altres escultures que es troben a La Vinya dels Artistes, les obres exposades de forma permanent al celler i una exposició temporal de Guillem Viladot a l'Espai Saó del celler.

La festa totalment a l'aire lliure consistirà amb un sopar a peu dret maridat amb els vins del celler Mas Blanch i Jové, l'actuació del grup teatral agramuntí Teatredetics i la música de Lo Pardal Roquer, amb una cançó creada en homenatge a Viladot. Les entrades, molt limitades, es van posar a disposició del públic a 35 euros i també es pot participar als concursos d'Instagram i de Facebook del celler Mas Blanch i Jové per aconseguir algunes de les invitacions que es sortegen.

La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové fou concebuda per Josep Guinovart i inaugurada l'any 2010 celebra enguany la seva dotzena edició (és l'any 11 perquè l'any del començament dedicat a Guinovart va ser batejat com a Any 0). Actualment, compta amb 14 obres exposades de forma permanent enmig del pintoresc paisatge de La Pobla de Cèrvoles.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

13°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 0km/h C

 • 23°C
  DS.
 • 23°C
  DG.
 • 22°C
  DL.
 • 22°C
  DT.
 • 27°C
  DC.

En directe

Els Informatius