dilluns, 18 de juliol 2022

L'Agència de Residus de Catalunya inverteix un milió d'euros a l'Urgell per millorar el reciclatge de la fracció orgànica

L'Agència de Residus de Catalunya inverteix un milió d'euros a l'Urgell per millorar el reciclatge de la fracció orgànica

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, invertirà un total de 1.159.645,48 euros en la planta de compostatge de l'Urgell per tal de costejar l'adquisició d'una voltejadora per piles dinàmiques de maduració (import de 374.905 euros) i les millores a les instal·lacions existents amb una línia de refí (784.740,48 euros). Aquests dos projectes, indica la gerent del Consell Comarcal de l'Urgell, Rosa Mas, complementaran el projecte de millora d'aquesta planta de compostatge, un projecte que actualment ja està acabant la fase de redacció: "Aquestes dues inversions s'han d'entendre dins del projecte de millora de la planta de compostatge que tenim actualment. La intenció és que a partir de les millores en la recollida en tota la comarca, puguem recollim més fracció orgànica i la puguem tractar en millors condicions i, per tant, millorar el procés i el compost final".

Així doncs, a causa de l'increment en la previsió de les tones de fracció orgànica recollits, sobretot arran de la implantació del porta a porta a la comarca de l'Urgell, és necessari ampliar les instal·lacions de la planta de compostatge, que actualment tracta 7.000 tones a l'any de fracció orgànica. Cal recordar que la planta de compostatge de l'Urgell gestiona també la fracció orgànica de les comarques de la Segarra i la Noguera.

Mas afegeix que, amb la nova màquina voltejadora i amb la línia de refí, es millorarà tant la gestió dels residus com la seva qualitat.

Els ajuts provenen dels fons Next Generation de la Unió Europea i s'emmarquen en la Convocatòria de subvencions per millorar infraestructures per a la gestió dels residus municipals a Catalunya de l'any 2022. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h NE

 • 7°C
  DS.
 • 6°C
  DG.
 • 6°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 9°C
  DC.

En directe

Els Informatius