dimarts, 19 juliol 2022

Impulsen la setena campanya d'excavació a la necròpolis tumulària d'Almenara

Impulsen la setena campanya d'excavació a la necròpolis tumulària d'Almenara

L'Ajuntament d'Agramunt i l'empresa Iltirta Arqueologia impulsen, del 22 d'agost al 2 de setembre, la setena campanya d'excavació a la Necròpolis Tumulària d'Almenara, una activitat que està oberta a la ciutadania que vulgui col·laborar amb les tasques arqueològiques o que, simplement, vulgui conèixer els treballs que s'hi estan fent. 

Es tracta de la setena intervenció que es fa en un mes d'agost, tot i que al jaciment s'hi van fer campanyes de forma periòdica. Durant aquest mes de juliol s'hi ha estat treballant amb sis estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, del grau d'Arqueologia. Al mes d'agost, no obstant, la campanya s'obrirà a la ciutadania.

L'arqueòleg d'Iltirta Arqueologia, Òscar Escala, indica en quin moment es troba el jaciment: "Tenim mitja part del jaciment ja restaurada o en procés de restauració i l'altra en procés d'excavació. Tenim força informació, com les primeres datacions de radiocarboni, que ens han fet endarrerir una mica la cronologia del jaciment, que ara se situa entre el s. IX a.C i el s. VI a.C"

Fins al dia d'avui, es calcula que el jaciment pot comptar amb una quarantena de túmuls en els quals s'hi ha trobat una vintena d'urnes, que aporten molta informació sobre el procés que seguien els habitants d'aquesta zona a l'hora d'enterrar als seus morts.

Els interessats en participar en aquesta campanya d'excavació poden inscriure's a l'Oficina de Turisme o al correu [email protected]

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

30°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 70%
vent: 5km/h S

 • 38°C
  DT
 • 38°C
  DC
 • 36°C
  DJ
 • 39°C
  DV
 • 41°C
  DS

En directe

Els Informatius