dimarts, 26 de juliol 2022

El CAP d'Agramunt incorpora la figura del referent en Benestar emocional

El CAP d'Agramunt incorpora la figura del referent en Benestar emocional

El CAP d'Agramunt ha incorporat la figura del referent de Benestar emocional, un professional sanitari que treballarà de manera coordinada amb els professionals d'infermeria, de medicina i de treball social per incrementar, millorar i promoure la prevenció del benestar emocional a la comunitat, així com reduir la medicalització per temes relacionats amb la salut mental. En el cas d'Agramunt, es tracta del psicòleg Aleix Ayats, qui indica que l'objectiu és millorar l'atenció de les persones en aquest àmbit: "Incrementar i millorar l'atenció a les persones amb aquesta presentació del malestar emocional que puguin tenir arrel dels efectes que ha causat el Covid-19 i la pandèmia. És a partir d'aquí d'on entrem nosaltres als centres d'atenció primària".

Entre les accions que es duran a terme en aquest àmbit hi ha la creació de tallers als centres educatius sobre temàtiques de salut mental; també realitzar grups psicoeducatius segons les realitats de cada municipi; participar al programa Salut i Escola i també fer educació en salut mental i emocional en col·lectius vulnerables. En el cas concret d'Agramunt, per exemple, s'ha plantejat la creació de tres grups psicoeducatius. Un d'ells, en el que es tracta el benestar emocional; el segon, ofereix recursos a cuidadors de persones en situació de dependència per tal d'oferir-los recursos i, finalment, també s'ha posat en marxa un taller d'estimulació de memòria. Tota aquesta atenció es fa de forma grupal.

Per altra part, també s'ha creat una comissió comunitària per tal de treballar conjuntament amb la societat a l'hora de prescriure salut: "Amb aquesta comissió, en la que la referent de comunitat és l'Anna Torné, del CAP d'Agramunt, ens reunim periòdicament per mirar quines estratègies fem, com dinamitzem aquesta comunitat i com ens adrecem a aquestes persones que necessiten aquest tipus d'atenció".

Així doncs, des del CAP es treballarà amb entitats i col·lectius d'Agramunt relacionats amb la salut per tal d'aprofitar sinèrgies i proposar activitats i estratègies per fomentar el benestar emocional.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h NE

 • 7°C
  DS.
 • 6°C
  DG.
 • 6°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 9°C
  DC.

En directe

Els Informatius