dilluns, 12 setembre 2022

La Fundació Canal d'Urgell organitza una visita guiada a la primera casa de comportes del Canal

La Fundació Canal d'Urgell organitza una visita guiada a la primera casa de comportes del Canal

La Fundació Canals d'Urgell organitza dema, 13 de setembre, una jornada de portes obertes a la primera casa de comportes a Ponts, que consistirà en una visita guiada per les instal·lacions situades al Tossal de Ponts per conèixer on neix aquesta infraestructura hidràulica del segle XIX. A l'acte, es visitarà l'ermita de Sant Isidre del Canal, ubicada dins del recinte de la primera casa de comportes. L'ermita, construïda l'any 1950, està dissenyada per l'arquitecte Isidre Puig Boada (deixeble d'Antoni Gaudí) i ha estat restaurada aquest any per la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell.

L'acte, que forma part de la celebració del 160è aniversari dels Canals d'Urgell i és la primera d'una sèrie de visites guiades que tindran lloc un dissabte al mes a partir de l'octubre al recinte de la primera casa de comportes al Tossal. Durant la jornada de portes obertes, s'oferiran dues visites guiades, a les 12:00 i a les 17:00 hores, per conèixer les instal·lacions de la primera casa de comportes nova, la primera casa de comportes vella i l'ermita de Sant Isidre del Canal.

Dir, a més, que aquest any es commemora el 160 aniversari del reg de la primera finca del Canal d'Urgell. En aquest marc temporal un dels projectes estratègics de país és la modernització dels Canals d'Urgell. El Canal d'Urgell fou construït ara fa 160 anys, rega 75.000 hectàrees, subministra a més de 300 indústries agroalimentàries, a més de 1.860 granges, més de 120 poblacions i 500 masies aïllades.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

9°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DT
 • 25°C
  DC
 • 23°C
  DJ
 • 21°C
  DV
 • 27°C
  DS

En directe

Els Informatius