dilluns, 12 setembre 2022

El Pilar d'Almenara es democratitza millorant l'accessibilitat a tothom

El Pilar d'Almenara es democratitza millorant l'accessibilitat a tothom

L'Ajuntament d'Agramunt ha acabat ja l'arranjament de l'accés al Pilar d'Almenara, una actuació que es va iniciar just després de la signatura del conveni amb la propietat del Pilar d'Almenara. Amb les obres efectuades, s'ha arranjat l'accés, fent-lo més accessible a persones amb mobilitat reduïda i també posant-hi mobiliari urbà com baranes i papereres. També s'ha modificat el traçat del camí tenint en compte la topografia i la morfologia del terreny i s'ha desbrossat la part del camí per on es transitarà a peu.

Un cop finalitzada aquesta primera actuació, l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernández, indica que es continuarà treballant en l'entorn del Pilar: "Cal dir que allà hi ha molta feina a fer. Això només és un principi. Hem millorat i dignificat l'accés al monument però amb la millora de l'accés vam fer una intervenció arqueològica que, de moment, només s'ha fet als peus del Pilar, perquè hi ha molta feina per a fer i ho farem a poc a poc a mesura que anirem tenint pressupost. Amb els arqueòlegs vam trobar el cos d'un soldat republicà i restes del castell d'Almenara".

Les obres d'arranjament s'han dut a terme gràcies a l'atorgament de 24.712,32 euros de la línia de subvencions destinades als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014- 2020, per a l'any 2022. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

9°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DT
 • 25°C
  DC
 • 23°C
  DJ
 • 21°C
  DV
 • 27°C
  DS

En directe

Els Informatius