dijous, 15 de setembre 2022

'Els monuments del món', eix temàtic del curs 2022-23 a l'Escola Macià-Companys

'Els monuments del món', eix temàtic del curs 2022-23 a l'Escola Macià-Companys

L'Escola Macià-Companys ha iniciat ja el curs escolar amb un total de 335 alumnes que, durant aquest curs, tindran com a projecte educatiu central ‘Els monuments del món'. En base a aquest projecte transversal, cada grup escollirà un monument o una construcció i faran un treball interdisciplinari per tal de conèixer la història i les característiques del lloc on es troba. Aquest projecte, indica la directora de l'escola, Montse Balcells, es treballa a tots els cursos i des de diferents vessants: "El tema del curs és un aspecte que ens agrada molt perquè preparem activitats en les que hi participem tots i adaptades a tots els nivells. D'aquí traiem el tema del festival de Nadal, el tema de la disfressa de Carnaval, els tallers de les jornades obertes, etc".

Dir que, a més, aquest any l'escola Macià-Companys forma part del Programa per a l'Orientació, l'Avanç i l'Enriquiment Educatius PROA+, finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional. Aquest programa té com a objectiu reforçar els centres que presenten certa complexitat educativa amb la finalitat d'impulsar canvis que ajudin a l'adquisició de l'èxit escolar de tot l'alumnat, en especial atenció als alumnes que es troben en una situació de més vulnerabilitat. Aquest programa implica l'obtenció d'un ajut econòmic per dur a terme diferents actuacions, com per exemple, en el cas d'aquesta escola, abaratir el cost de les sortides escolars per tal que hi puguin participar més alumnes.

Per altra part, dir que el centre desenvoluparà, per segon curs, el programa GEP, Generació Plurilingüe, per donar impuls, sobretot, en la llengua anglesa. L'objectiu és donar continguts no lingüístics en anglès a altres matèries, com les matemàtiques o l'activitat física.

Finalment, de cara al segon trimestre, el curs incorporarà, de forma gratuïta i en horari escolar, una hora de robòtica per a tots els alumnes, una iniciativa que es pot dur a terme gràcies a l'Ajuntament d'Agramunt i a diferents empreses de la vila.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 7°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 8°C
  DC.
 • 7°C
  DJ.
 • 9°C
  DV.

En directe

Els Informatius