dijous, 22 setembre 2022

Les dones i joves de l'Urgell ja poden sol·licitar la inserció en empreses turístiques de la Ruta del Cister a través de l'Oficina Jove

Les dones i joves de l'Urgell ja poden sol·licitar la inserció en empreses turístiques de la Ruta del Cister a través de l'Oficina Jove

La directora general de l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Núria Ramon, va inaugurar ahir el punt d'informació que s'inclou a l'Oficina Jove de l'Urgell (a Tàrrega) vinculat al programa europeu d'inserció laboral Internisa. Aquest punt d'informació físic permetrà atendre dones i joves que vulguin formar-se en competències digitals i inserir-se laboralment en el sector del turisme, concretament en empreses i cooperatives vinculades a la Ruta del Cister. 

D'aquesta manera, l'OJ difondrà la iniciativa i el seu personal orientarà les persones que s'hi mostrin interessades. A la mateixa oficina, les candidates a participar al projecte rebran assessorament per valorar les seves possibilitats i també podran inscriure's a la plataforma del programa Internisa creada per fer casar oferta i demanda a través d'ordinadors i tauletes que s'han instal·lat a l'OJ exclusivament per a aquest ús.

Aquest punt d'informació també serà el marc, aquest octubre, on Joventut hi organitzarà tallers per a preparar les dones i joves a fer un vídeo-currículum i a manejar l'APP d'Internisa. Així mateix, el nou servei també formarà empreses vinculades a la ruta del Cister interessades a contractar personal a través del programa Internisa i a internacionalitzar el negoci. En concret, els tallers formaran els empresaris i membres de cooperatives del sector turístic en l'àmbit de la digitalització del negoci amb tècniques com ara un test d'auto-diagnosi –elaborat per la Direcció General de Turisme- per tal de valorar el seu posicionament en el món digital. També se'ls ensenyarà a millorar les eines comercials i de promoció turística en línia. 

La posada en marxa d'aquest punt d'informació a l'OJ forma part d'un pla pilot que l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) -amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme i de l'Agència Catalana de Turisme- va endegar el 2020 en el marc d'Internisa. Aquest programa té l'objectiu de reduir l'atur de dones i joves a la Mediterrània tot proporcionant competències digitals i facilitant l'accés al món laboral en els sectors agroalimentari, tèxtil, turístic i financer. Aquest projecte europeu –que compta amb un pressupost global de 3'8 milions d'euros- compta amb la participació de Grècia, Itàlia, Espanya, Jordània, Líban, Palestina i Tunísia. 

A Catalunya, el programa se centra en l'àmbit turístic i, concretament, s'ha focalitzat en la Ruta del Cister (que inclou els monestirs cistercencs de Santes Creus, Poblet, i Vallbona de les Monges). En aquest sentit, Núria Ramon ha explicat aquest matí que l'ACJ ha tingut en compte la voluntat de frenar el despoblament en el món rural a l'hora d'escollir aquest pla pilot, ja que es durà a terme en tres comarques afectades per aquesta problemàtica d'envelliment demogràfic.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

18°C

poc ennuvolat
prob. precipitació: 0%
humitat: 40%
vent: 10km/h NE

 • 28°C
  DG
 • 28°C
  DL
 • 27°C
  DT
 • 27°C
  DC
 • 27°C
  DJ

En directe

Els Informatius