dimecres, 5 d’octubre 2022

Nou impuls a la recollida selectiva a l'Urgell amb l'inici del servei de Deixalleria Mòbil

Nou impuls a la recollida selectiva a l'Urgell amb l'inici del servei de Deixalleria Mòbil

El proper divendres, 7 d'octubre, es posarà en marxa a Vilagrassa, la nova deixalleria mòbil de l'Urgell, un servei itinerant a demanda dels municipis de la comarca. Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'entitat comarcal s'està treballant intensament amb l'organització del futur nou sistema de gestió de residus a la comarca. L'objectiu d'aquest nou sistema serà complir amb escreix amb el mínims de recollida selectiva que s'imposa des d'Europa (65 per cent per a l'any 2035). El nou model que consistirà en una recollida porta a porta a tots els municipis de la comarca, també vindrà acompanyat de millores en els serveis complementaris, alineades amb els objectius comarcals que es posaran en funcionament entre el 2022 i el 2023.

En concret, ara s'implanta el servei de Deixalleria Mòbil, una instal·lació que pretén apropar a la ciutadania la possibilitat de reciclar deixalles concretes que es generen habitualment en l'àmbit domèstic (petits electrodomèstics, pots de pintura, bombetes, entre altres), evitant així que facin cap als contenidors de rebuig o que s'abandonin als carrers. Aquesta deixalleria mòbil serà itinerant entre poblacions que la sol·licitin i comptarà amb el suport d'un tècnic que resoldrà els dubtes que pugueu tenir a l'hora de reciclar els residus.

Aquesta instal·lació, adjudicada a la societat Alquienvàs, SL per un import de 36.000 euros ha estat finançada d'acord amb l'ordre TES1375-2019 de l'Agència de Residus de Catalunya.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 85%
humitat: 95%
vent: 30km/h E

 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 12°C
  DG.

En directe

Els Informatius