dilluns, 10 d’octubre 2022

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran inaugura l'exposició 'Guillem Viladot i els creadors de Ponent'

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran inaugura l'exposició 'Guillem Viladot i els creadors de Ponent'

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ha donat el tret de sortida a l'exposició itinerant ‘Guillem Viladot i els creadors de Ponent', amb la qual se suma als actes de commemoració del centenari del naixement de l'artista agramuntí. La mostra, que inclou una cinquantena d'obres, s'ha presentat al Museu Tàrrega Urgell tot i que, un cop acabi el seu pas per Tàrrega, serà itinerant. Pau Minguet, comissari de la proposta, explica que amb aquesta mostra es reivindica la xarxa de complicitats que es va crear entre diferents autors ponentins, amb Viladot com a eix vertebrador: "Viladot no anava sol sinó que va començar a teixir relacions i fer pinya i xarxa i germanor amb una sèrie de personatges molt potents per l'avantguarda no només de Ponent, sinó del país, però amb la singularitat que eren ponentins com ell. Aquesta exposició intenta explorar i reivindicar aquesta xarxa de complicitats que es va establir a les Terres de Ponent, amb Viladot com a eix vertebrador".

La capital de l'Urgell acull l'exposició fins al proper 27 de novembre. Posteriorment, recorrerà diferents espais fins al 2024 com el Museu de Cervera, el Museu de la Noguera, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu o el Museu de Lleida. També viatjarà fins a Agramunt, poble natal de Viladot, on s'exhibirà a Lo Pardal.

El punt de partida de la mostra és la polifacètica figura de Guillem Viladot i, partir d'aquí, posa de relleu les relacions que l'artista va establir amb creadors lleidatans de diverses disciplines com Leandre Cristòfol, Josep Iglésias del Marquet, Lluís Trepat, Josep Vallverdú, Daniel Gelabert, Albert Coma Estadella, Josep Guinovart o Manuel de Pedrolo.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 85%
humitat: 95%
vent: 30km/h E

 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 12°C
  DG.

En directe

Els Informatius