dissabte, 8 d’octubre 2022

Tret de sortida a la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt

Tret de sortida a la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt

La 33a Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt ha obert avui les seves portes recuperant la normalitat i amb una molt bona afluència de gent. L'encarregat d'inaugurar la Fira ha sigut el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, qui ha definit aquesta mostra com un esdeveniment de país "perquè és senya d'identitat d'un poble, de tot el poble català, de la Catalunya sencera que es projecta al món" i per aquesta raó aquest municipi urgellenc serà durant tot el cap de setmana la capital de la Catalunya singular "ja que ningú sap fer el torró i la xocolata a la pedra com la feu a Agramunt".

El president de la Diputació de Lleida ha destacat també l'aportació d'aquest municipi urgellenc a la literatura, la història i les arts plàstiques del país, recordant que enguany se celebra el centenari de l'agramuntí Guillem Viladot i remarcant la singularitat de l'aportació a les arts plàstiques de Josep Guinovart. "Agramunt també ha sabut revolucionar la nostra llengua i la literatura gràcies a Guillem Viladot, el qual tornarem a posar en primera línia dilluns a l'Arxiu Històric de Lleida, amb l'exposició dels seus escrits més personals i singulars. I parlant de singularitat, recordem també a Josep Guinovart, qui també va innovar des de la tradició plàstica i va revolucionar la nostra forma de mirar l'art universal".

Durant la inauguració de la fira s'ha presentat també el projecte de la nova plaça del torronaire, que estarà ubicada a la zona verda ubicada al lateral de la Plaça Fondandana. La regidora de Fires de l'Ajuntament d'Agramunt, Tamara Lombardo, ha explicat que per motiu urbanístics, hi ha diferents informes que fan inviable mantenir la plaça del torronaire a la seva ubicació actual. És per aquest motiu que s'ha escollit, com a nova ubicació, la zona verda lateral de la Plaça Fondandana, un espai que ha estat dissenyat en consonància amb els colors típics dels torrons i que, a més, tindrà un element central que s'està acabant de dissenyar: "Juga amb els colors del torró, com l'avellana, la mel i l'ou, i destacar també que ara s'està treballant el monument que ha de presidir aquesta plaça que està fet per una artista local com és la Serafina Balash".

La jornada d'avui de la Fira ha arrancat amb la 29a Transiscar, que ha comptat amb la participació de 482 inscrits. Durant tot el dia tindran lloc diferents activitats i, ja de cara a la tarda, serà quan tindrà lloc la inauguració de l'exposició ‘Lo Niu. Poesia d'Hui, avui', a càrrec dels artistes de la residència de creació Lo Niu (19:00h).

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 85%
humitat: 95%
vent: 30km/h E

 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 12°C
  DG.

En directe

Els Informatius