dijous, 13 octubre 2022

L'Arxiu Històric de Lleida acull una exposició amb documents i manuscrits originals i fotografies de Guillem Viladot

L'Arxiu Històric de Lleida acull una exposició amb documents i manuscrits originals i fotografies de Guillem Viladot

La Sala d'Arxius de la Diputació de Lleida acull, fins al 2 de desembre, l'exposició ‘Guillem Viladot. Des del silenci del seu arxiu: 100 anys d'història', organitzada pel mateix Arxiu Històric i la Diputació de Lleida.

L'exposició neix arran del treball previ fet per Teresa Ibars, que ha inventariat i classificat la documentació de l'artista, a la Fundació Guillem Viladot, i comptarà amb dos activitats amb dates encara per determinar, com són la presentació de la reedició de part de Pagès Editors del llibre ‘Memòria de Riella', que recull quatre títols: ‘Temps d'estrena', ‘Els infants de Riella', ‘La Gent i el Vent'  i ‘L'arrel de Panical', amb el pròleg que ja va fer Josep Vallverdú l'any 1974, i una xerrada i música a càrrec de la mateixa Teresa Ibars i el músic Amat Baró.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va destacar durant la seva intervenció que "al marge del seu valor intrínsec, aquesta mostra exemplifica clarament la importància i el compromís de les administracions en la salvaguarda, preservació i difusió del patrimoni, tant el material (que és el potser més vistent) com l'immaterial".

També va recordar l'aportació de la Diputació a l'Any Viladot. "La catalogació d'uns documents que Viladot no treu de casa perquè hi ha una fundació que en té cura, d'aquest seu llegat, projectarà una nova mirada sobre el personatge, que complementarà i enriquirà la figura del gran escriptor que és, en Guillem Viladot, i que hem de continuar llegint".

Els visitants podran gaudir de documents i manuscrits originals i fotografies de l'artístic, polièdric i indisciplinat Guillem Viladot, de Riella (Agramunt). Aquesta activitat se suma a les nombroses que s'han programat durant l'any per commemorar el centenari del naixement de Guillem Viladot.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

0°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 95%
vent: 0km/h C

 • 13°C
  DT
 • 11°C
  DC
 • 11°C
  DJ
 • 16°C
  DV
 • 10°C
  DS

En directe

Els Informatius