dimarts, 25 d’octubre 2022

Lleida i Agramunt acullen el Simposi Viladot organitzat per la Càtedra Màrius Torres

Lleida i Agramunt acullen el Simposi Viladot organitzat per la Càtedra Màrius Torres

La Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida i Lo Pardal Fundació privada Guillem Viladot organitzen, aquest proper dijous i divendres, el Simposi monogràfic sobre Viladot, per tal de contribuir als actes de celebració del centenari del naixement del més universal escriptor agramuntí. L'objectiu del simposi és actuar d'altaveu difusor de la figura i l'obra de Viladot, especialment en els aspectes més desatesos, d'una banda, i atiar la investigació sobre la seva vida i el seu llegat, de l'altra. El comissari de l'Any Viladot i director de la Fundació Privada Guillem Viladot, Pau Minguet, indica que la jornada serà una bona oportunitat per veure a l'autor des de diferents punts de vista i vessants: "Aquesta jornada és una bona oportunitat per abordar Viladot des de punts de vista des dels quals no ho havíem fet fins ara, així com també sumar moltes veus i discursos a la pròpia veu de Viladot. Hi ha molta gent que participa al simposi fent ponències i tothom ha intentat tractar Viladot des d'un punt de vista diferent".

La inauguració del Simposi Viladot, anirà a càrrec de Joan J. Busqueta (vicerector de Cultura i Extensió Universitària), Joan Ramon Veny (director de la Càtedra Màrius Torres de la UdL), Sílvia Fernández (alcaldessa d'Agramunt) i Pau Minguet (director de Lo Pardal) i tindrà lloc a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida el dijous a les 9.00 h. Posteriorment, hi intervindrà l'escriptor Josep Vallverdú. A partir d'aquí, se succeiran les ponències que tindran lloc durant tot el dia. Entre els ponents hi ha Jaume Pont; Margalida Pons; Joan Ramon Veny; Joan Puig Ribera, Francesc Foguet, Francesco Ardolino, Enric Falguera, Manuel Guerrero; Glória Bordons; Louise Johnson, Teresa Ibars o Rodolf Gonzàlez, entre altres.

L'endemà, divendres, el simposi es traslladarà a Agramunt, on a la sala de plens es farà diferents activitats, com la presentació de la traducció anglesa de la novel·la ‘Ruth', a càrrec de Louise Johnson. La jornada continuarà amb la visita a Lo Pardal i la ruta literària a càrrec d'Anna Ribó.

Ja a la tarda, al Parc de Riella, es farà la visita al part a càrrec de Josep Bertran i, a partir de les 18.00 h, a l'Espai Guinovart, tindrà lloc l'espectacle poeticomusical a càrrec de Xavier García i DJ Todocolor amb la col·laboració d'Enric Casasses.

Per altra banda, aquest passat dissabte, més de 150 persones van participar en la Trobada dels clubs de lectura de les biblioteques adherides a l'Any Viladot a les biblioteques de Lleida. 

L'acte va arrencar amb la xerrada 'Guillem Viladot a través del seu arxiu', a càrrec de l'arxivera Teresa Ibars, i a continuació la mateixa Ibars i Anna Ribó van conduir els assistents per la ruta literària 'La descoberta de l'univers Viladot'. La trobada va acabar amb una visita a la fundació Lo Pardal.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

15°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 45%
vent: 0km/h C

 • 23°C
  DS.
 • 23°C
  DG.
 • 22°C
  DL.
 • 22°C
  DT.
 • 27°C
  DC.

En directe

Els Informatius