divendres, 28 d’octubre 2022

Agramunt congela taxes pel 2023

Agramunt congela taxes pel 2023

El Ple Municipal, en sessió ordinària, celebrat ahir al vespre, va aprovar les ordenances fiscals pel pròxim any 2023, en la que es proposa congelar les principals taxes i impostos tenint en compte la situació actual de moltes famílies i negocis, a causa de la forta inflació que està patint la població. Tot i que la majoria de taxes es congelaran, l'equip de govern sí que va proposar una actualització i augment de les taxes sancionadores, per poder premiar així la bona tasca que fan la majoria de ciutadanes i penalitzar les accions que no es fan correctament. Concretament, es va proposar una actualització de les taxes de disciplina urbanística, de la de vehicles abandonats, la del sistema de recollida Porta a Porta, i la d'ocupació de la via pública. 

Una altra taxa que també s'incrementarà és una de la Residència Geriàtrica Mas Vell. Concretament, s'aplicarà un augment del 4 per cent, i la mesura es portarà a terme per poder equiparar el preu de plaça pública de la residència als preus públics fixats per la Generalitat. D'aquesta manera, es congela la taxa als residents sense grau protegit i que per tant no reben una ajuda de la Generalitat, i s'augmenta la taxa als residents que si que tenen un grau 2 o un grau 3  fixat i per tant reben ajut. Les taxes van ser aprovades per 8 vots a favor d'Acord d'Esquerra i els vots en contra de Junts per Agramunt.

Referent al sistema de recollida Porta a Porta, l'equip de govern va proposar una actualització  de l'ordenança desprès de dos anys de la implantació del sistema de recollida porta a porta a Agramunt. L'Ajuntament d'Agramunt creu que ja ha arribat l'hora de sancionar a totes aquelles persones que, passats aquests dos anys, encara no han entrat al sistema i continuen fen un reciclatge erroni de les escombraries. Per aquest motiu, tal com va explicar el regidor Xavier Secanell, s'ha canviat el sistema d'avisos, i a partir d'ara, enlloc d'enviar diferents cartes d'avís als ciutadans i esperar per tramitar un expedient sancionador, el que es farà és, fer un avís, i després de fer les comprovacions necessàries, sancionar directament les males praxis. 

A la sessió plenària també es van aprovar dos projectes d'obres. Per una banda, va quedar aprovat el projecte d'obres que permetrà realitzar les obres de rehabilitació de la zona del bar i de la sala de tecnificació del camp municipal d'esports d'Agramunt, així com la millora de l'accés a les instal·lacions. I d'altra banda, es va aprovar el projecte de millora de l'itinerari per a vianants accessible a la cruïlla de l'Avinguda Catalunya i la carretera C-14  a Agramunt. Ambdós projectes, però, com es va explicar, es duran a terme si arriben les subvencions sol·licitades, per dur-los a terme. 

Foto: Sessió plenària en el moment de l'aprovació de les ordenances fiscals de l'any 2023.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 22°C
  DG.
 • 21°C
  DL.
 • 21°C
  DT.

En directe

Els Informatius